Pārlekt uz galveno saturu

Nacionālā meža monitoringa īstenošana

Projekta numurs
080416/S5

Nacionālo meža monitoringu Latvijas Valsts mežzinātnes institūts "Silava" veic saskaņā ar Ministru Kabineta noteikumiem Nr. 238 "Nacionālā meža monitoringa noteikumi", kā arī pamatojoties uz LVMI Silava vidēja termiņa darbības un attīstības stratēģiju.

Saskaņā ar līguma Nr. 080416/SS mērķi, LVMI Silava līguma ietvaros veica Nacionālā meža monitoringa I un II aktivitātes darbus saskaņā ar sekojošu darba uzdevumu:

1. to meža resursu statistiskas inventarizācijas III cikla II gada parauglaukumu apsekošana dabā, kuri netiek apsekoti citu finanšu instrumentu līgumu ietvaros. Parauglaukumos, kuros uzskaitīti koksnes resursi, plānota to pārmērīšana (visu koku krūšaugstuma caurmēra mērījumi, izlases koku augstumu mērījumi, statiska atmiruma uzskaite) saskaņā ar Nacionālā meža monitoringa metodiku (tiešsaistē: http://www.silava.lv/petijumi/nacionlais-mea-monitorings.aspx). Zemes lietojuma veida novērtēšana parauglaukumos bez koksnes resursiem.

2. Koku vainagu stāvokļa ikgadējā novērtēšana 115 parauglaukumos saskaņā ar starptautiskās sadarbības programmas par gaisa piesārņojuma ietekmes uz mežiem novērtēšanu un monitoringu (ICP Forests) izstrādāto un aprobēto metodiku (http://icp-forests.net/page/icp-forests-manual).

Iestādes loma projektā
Projekta iesniedzējs
Projekta uzsākšanas datums
Projekta beigu datums
Projekta budžets

267586.27 EUR

Projekta vadītājs
Jurģis Jansons
Pielikums Izmērs
2016_JansonsJ_MAF_MRM_0.pdf 8.68 MB
Projekta iestāde
Silava
Pievienots 12/04/2021