Pārlekt uz galveno saturu

PigSys (Improving pig system performance through a whole system approach)

SUSAN
Projekta numurs
ID: 79
Struktūrvienības kods
ZV87
Sadarbības partneri

University of Kassel (UniKassel) (Vācija), SEGES (Dānija), INRA (Francija), IFIP-Institut du Porc (Francija), Thuringian State Institute for Agriculture (TLL) (Vācija), Swedish University of Agricultural Sciences (SLU) (Zviedrija), Newcastle University (UNEW) (Lielbritānija)

Šobrīd cūkgaļas ražošanā pieejamie resursi netiek izmantoti optimāli, kas rada papildus gāzu emisijas un atkritumus. Iemesli tam ir novecojušās ēkas, standarti, vadības sistēmas un kūts pārvaldības metodes. Tajā pašā laikā pieaug bažas par dzīvnieku labklājību. Tāpēc ir nepieciešams pielietot sistēmas pieeju kopumā, nevis mēģināt ieviest izmaiņas tikai vienā no aspektiem.

Šis projekts risina augstāk minēto problēmu adoptējot starp disciplināru pieeju cūkgaļas ražošanas sistēmas efektivitātes uzlabošanai. Sistēmas modelis masas un enerģijas plūsmām, lēmuma atbalsta sistēma, un arī moderna kūts mikroklimata vadības sistēma tiks izstrādāta projekta ietvaros.

 

Plānotās aktivitātes un rezultāti

Latvijas partneris galvenokārt nodarbosies ar datu savākšanu, apstrādi un analīzi, datu noliktavas izstrādi un programmatūras izveidošanu lēmuma atbalsta sistēmas darbībai.

Iestādes loma projektā
Projekta partneris
Projekta uzsākšanas datums
Projekta beigu datums
Projekta budžets

Projekta īstenošanas kopējās izmaksas ir 198 000.00 EUR (viens simts deviņdesmit astoņi tūkstoši euro, 00 centi), un tās tiek finansētas no Latvijas valsts budžeta.

Projekta vadītājs
Aleksejs Zacepins
Pievienots 05/10/2017