Pārlekt uz galveno saturu

Bioloģiskas izcelsmes inovācijas ilgtspējīgām precēm un pakalpojumiem atbalstot Eiropas bioekonomikas attīstību (BioMonitor) (HOR2)

H2020
Projekta numurs
773297
Struktūrvienības kods
HOR2
Sadarbības partneri

Nīderlande, Itālija, Lielbritānija, Slovākija, Vācija, Spānija, Beļģija, Francija, Somija, Zviedrija

BioMonitor ir Eiropas Savienības (ES) Apvārsnis 2020 Biotech programmas finansēts projekts. Tas ir uzsākts 2018. gada jūnijā un projekta ilgums ir četri gadi, projektā iesaistīti 18 partneri no 10 ES valstīm, t.sk no Latvijas - Latvijas Lauksaimniecības universitātes. Šie partneri četru gadu garumā sadarbosies, veidojot ilgtspējīgu datu un modelēšanas ietvaru bioekonomikas nozaru monitoringam, kas būtu efektīvs un pietiekami robusts, lai to izmantotu prognozējot bioekonomikas nozaru un ar tām saistītā politiskā ietvara attīstību.

Plānotās aktivitātes un rezultāti

BioMonitor ietvaros plānots atrisināt indikatoru nepietiekamības problēmas, lai kvantificētu bioekonomikas nozaru vides, ekonomisko un sociālo ietekmi ES un tās dalībvalstīs. Turklāt projekta gaitā tiks izvērtētas informācijas un datu nesakritības problēmas inovatīvajām ķīmijas un citām apstrādes rūpniecības nozarēm, kas ražo bioloģiskas izcelsmes starp- un galaproduktus. Projekta uzdevumi tiks veikti, izveidojot integrētu kvantitatīvu sistēmu, kas ietver visaptverošo bioekonomikas datubāzi, datu analīzes rīku kopumu un profesionālajiem lietotājiem piemērotu platformu.

Lai veicinātu BioMonitor projekta ietvaros izstrādāto instrumentu izmantošanu un uzturēšanu ilgākā laika periodā, projekta gaitā tiks organizētas apmācības un sagatavota informācija par projekta rezultātu izmantošanu turpmākajā bioekonomikas nozaru datu analīzē un to attīstības prognozēšanā.

Iestādes loma projektā
Projekta partneris
Projekta uzsākšanas datums
Projekta beigu datums
Projekta budžets

Projekta kopējais budžets: EUR 5 983 857,50 (100% EK finansējums)

LLU budžeta daļa: EUR 172 708,75 

Projekta vadītājs
Irina Pilvere
Projekta atslēgvārdi
Bioekonimika, monitorings
Pievienots 01/06/2018