Pārlekt uz galveno saturu

Fitosanitāro paņēmienu izmantošana integrētajos un bioloģiskajos augļu dārzos lapās un augsnes virskārtā esošo slimības ierosinātāju un kaitēkļu izplatības ierobežošanai dažādos Latvijas reģionos

Atbalsta Zemkopības ministrija un Lauku atbalsta dienests
Projekta numurs
18-00-A00102-000017
Struktūrvienības kods
DEMO6
Mērķis

Praktiski demonstrēt fitosanitāro pasākumu efektivitāti integrētajā ābeļu stādījumā un bioloģiskajā upeņu stādījumā. 

Demonstrējums sniegs iespēju mērķauditorijai iepazīties ar fitosanitāro pasākumu pielietojumu kaitīgo organismu ierobežošanā bioloģiskajā upeņu stādījumā un integrētajā ābeļdārzā Latvijā.

Demonstrējumos iegūtā informācija izmantojama publikācijām, kas paredzētas nozarē iesaistītajiem uzņēmējiem un to nodarbinātajam personālam. Demonstrējumu rezultāti izmantojami apkopotā veidā, tos prezentējot lauku dienās, semināros un praktiskajās konferencēs.

Demonstrējuma rezultāti un saistītā informācija par tiem tiks publicēta Latvijas Lauksaimniecības universitātes mājaslapā, un, sadarbībā ar Dārzkopības institūtu, informācija tiks publicēta arī augļkopības tehnoloģiju pārneses centra mājaslapā www.fruittechcentre.eu un un biedrības “Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija” mājaslapā.

Demonstrējuma rezultātu lietotāji: augļkopji, profesionālo skolu audzēkņi, studenti, nozares profesionāļi, konsultanti, lauksaimniecības pakalpojumu sniedzēji, stādaudzētavas un kokaudzētavas.

https://ec.europa.eu/info/food-farming-fisheries/key-policies/common-agricultural-policy/rural-development#overview

Plānotās aktivitātes un rezultāti

Demonstrējuma uzdevumi, kas jāveic, lai sasniegtu demonstrējuma mērķi:

  • Iekārtot divus parauglaukumus (vismaz 1 ha katrs) katrā saimniecībā, kur, vienā variantā fitosanitārie pasākumi netiek izmantoti, bet otrā variantā, kaitīgo organismu ierobežošanai tiek pielietoti fitosanitārie paņēmieni.
  • Novērtēt pielietoto fitosanitāro pasākumu efektivitāti.
  • Veikt darba patēriņa uzskaiti fitosanitāro pasākumu īstenošanai un novērtēt paņēmienu izmantošanas ekonomiskos rādītājus.
     
Projekta uzsākšanas datums
Projekta beigu datums
Pielikums Izmērs
Gala atskaite 754.94 KB
Projekta atslēgvārdi
fitosanitārie paņēmieni, bioloģiskie un integrētie ābeļdārzi
Projekta iestāde
LLU
Pievienots 01/01/2019