Pārlekt uz galveno saturu

Integrētai audzēšanai perspektīvo ogulāju šķirņu pārbaude dažādos Latvijas reģionos un to audzēšanas tehnoloģiju izstrāde un pilnveidošana (K69)

Projekta numurs
10 9.1-11/18/882-e (LLU reģ.Nr. 3.2-10/2018/LLU/121)
Struktūrvienības kods
K69
Sadarbības partneri

Atvasināta publiska persona „Dārzkopības institūts”

Sadarbībā ar APP "Dārzkopības institūtu" tiks izvērtēts krūmu atjaunošanas paņēmienu un apgriešanas intensitātes ietekmi uz krūmmelleņu augšanu un ražošanu.
Plānots izvērtēt ražojoša krūma apgriešanas intensitātes ietekmi/pēcietekmi uz vismaz 2 – 4 augsto krūmmelleņu šķirņu veģetatīvo augšanu (krūma atjaunošanās, dzinumu veidošana), fenoloģisko attīstību (lapu plaukšana, ziedēšana, ogu ienākšanās laiks u.c.) un ražošanu (raža no krūma, vienas ogas masa un lielums), krūma ziemcietību (dzinumu un ziedpumpuru). Izmēģinājums ierīkots 2012. gadā LLU LF ABTI stādījumā, kā arī turpinās 2015.gadā ierīkoto izmēģinājumu ražojošā stādījumā, kur izvērtēs apgriešanas ietekmi un pēcietekmi uz augu augšanu un attīstību. 
Turpināt 2017.gadā LLU LF ABTI stādījumā ierīkoto izmēģinājumu par zemo jeb šaurlapu krūmmelleņu (V. angustifolium) apgriešanas ietekmi/pēcietekmi uz augu augšanu un attīstību (viengadīgo dzinumu skaits, fenoloģiskā attīstība, ražošana (raža no krūma, vienas ogas masa un lielums).
Pētījumus plānots turpināt līdz 2020.gadam.

Iestādes loma projektā
Projekta partneris
Projekta uzsākšanas datums
Projekta beigu datums
Projekta vadītājs
Dace Siliņa
Pievienots 10/10/2018