Pārlekt uz galveno saturu

Pamatvielu, kas izmantojamas augu aizsardzībā, efektivitātes demonstrējums bioloģiskajos augļu dārzos dažādos Latvijas reģionos

Atbalsta Zemkopības ministrija un Lauku atbalsta dienests
Projekta numurs
18-00-A00102-000016
Struktūrvienības kods
DEMO5
Mērķis

Praktiski nodemonstrēt, ka pamatvielas ir efektīvi izmantojamas augu aizsardzībā

Demonstrējums sniegs iespēju mērķauditorijai iepazīties ar pamatvielu izmantošanu slimību ierobežošanā un to efektivitāti bioloģiskajos ābeļdārzos Latvijā.

Demonstrējumos iegūtā informācija izmantojama publikācijām, kas paredzētas nozarē iesaistītajiem uzņēmējiem un to nodarbinātajam personālam. Demonstrējumu rezultāti izmantojami apkopotā veidā, tos prezentējot lauku dienās, semināros un praktiskajās konferencēs.

Demonstrējuma rezultāti un saistītā informācija par tiem tiks publicēta Latvijas Lauksaimniecības universitātes mājaslapā, un, sadarbībā ar Dārzkopības institūtu, informācija tiks publicēta arī augļkopības tehnoloģiju pārneses centra mājaslapā www.fruittechcentre.eu un biedrības “Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija” mājaslapā 

Demonstrējuma rezultātu lietotāji: augļkopji, profesionālo skolu audzēkņi, studenti, nozares profesionāļi, konsultanti, lauksaimniecības pakalpojumu sniedzēji, stādaudzētavas un kokaudzētavas.
 

https://ec.europa.eu/info/food-farming-fisheries/key-policies/common-agricultural-policy/rural-development#overview

Plānotās aktivitātes un rezultāti

Demonstrējuma uzdevumi, kas jāveic, lai sasniegtu demonstrējuma mērķi:

  • Iekārtot divus parauglaukumus (vismaz 0,5 ha katrs) katrā saimniecībā, kur vienā variantā, slimību ierobežošanai netiek izmantoti augu aizsardzības līdzekļi, bet otrā variantā, slimību ierobežošanai tiek izmantotas pamatvielas.
  • Novērtēt pielietoto slimību ierobežošanas metožu efektivitāti.
  • Veikt darba patēriņa uzskaiti slimību ierobežošanas metožu pielietošanai un novērtēt metožu izmantošanas ekonomiskos rādītājus.
     
Projekta uzsākšanas datums
Projekta beigu datums
Projekta vadītājs
Mg.agr. Regīna Rancāne
Pielikums Izmērs
Atskaite par 3 gadu periodu 1.4 MB
Projekta atslēgvārdi
pamatvielas, biloģiskie augļu dārzi
Projekta iestāde
LLU
Pievienots 01/01/2019