Pārlekt uz galveno saturu

Bezatkritumu pieejas veicināšana pārtikas sektorā (Go Zero-Zero Waste Management In Food Sector) (ERASP11)

Erasmus+
Logo
Projekta numurs
2020-1-TR01-KA202-093424
Struktūrvienības kods
ERASP11
Sadarbības partneri

İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü (Turkey)

Mērķis
  • Attīstīt atkritumu apsaimniekošanas prasmes pārtikas sektora uzņēmumu darbiniekiem un profesionālās izglītības iestāžu studentiem, kuri tiek gatavoti darbam pārtikas sektorā
  • Veicināt bezatkritumu apsaimniekošanas pieejas veiksmīgu ieviešanu projekta partnervalstu pārtikas sektoros
  • Sekmēt atkritumu apsaimniekošanas sistēmas pilnveidi atsevišķi atlasītu jomu pārtikas sektora uzņēmumos
  • Virzīt atkārtotas atkritumu izmantošanas, pārstrādes, pārveides un pārdomātas rīcības pieejas bezatkritumu apsaimniekošanas ieviešanai

Bezatkritumu saimniekošanas prasmju attīstīšana pārtikas sektora profesionālo izglītības iestāžu studentiem un darbiniekiem, tādējādi veicinot to izpratni par šādas atkritumu apsaimniekošanas pieejas finansiālajām priekšrocībām un videi draudzīgumu.

Plānotās aktivitātes un rezultāti

Aktivitātes:

  • Fokusgrupu sanāksmju rīkošana ar uzņēmumu darbiniekiem un vadītājiem, lai izzinātu situāciju atkritumu apsaimniekošanas jomā pārtikas sektora uzņēmumos projekta partneru valstīs, iegūto rezultātu apkopošana
  • Pētījumam nepieciešamo apakšsektoru izvēle tālākai analīzei projekta partneru valstīs
  • Fokusgrupu sanāksmju vadīšana, piesaistot pasniedzējus, pētniekus un darbiniekus, lai identificētu atkritumu apsaimniekošanai nepieciešamās prasmes
  • Izstrādātās apmācību programmas aprobācija, piesaistot izglītības jomas ekspertus
  • Atkritumu apsaimniekošanas apmācību programmas satura aprobācija pārtikas sektorā, iesaistot pasniedzējus
  • Apmācību satura ieviešanas uzsākšana projekta partneru valstīs, iesaistot pasniedzējus
  • E-apmācību platformas aprobācija, iesaistot pasniedzējus, studentus vai darbiniekus
  • Apmācību platformas izmantošanas uzsākšana projekta partneru valstīs, iesaistot pasniedzējus
  • Nozaru mijiedarbības ceļveža aprobācija, iesaistot vadītājus un lēmumu pieņēmējus
  • Problēmu un risinājumu apkopošana bezatkritumu apsaimniekošanai pārtikas sektorā, balstoties uz fokusgrupu intervijās ar uzņēmumu vadītājiem un lēmumu pieņēmējiem gūtajām atziņām
  • Rekomendāciju izstrāde atkritumu apsaimniekošanai pārtikas sektorā

Rezultāti:

  • Visaptveroša atkritumu apsaimniekošanas sistēma, kas ir izmantojama Eiropā un salīdzinošs ziņojums (par valstu pašreizējiem tiesību aktiem)
  • Identificētas atkritumu apsaimniekošanas prasmes pārtikas sektorā un izstrādāta apmācību programma (EQF4)
  • Apmācību saturs atkritumu apsaimniekošanai pārtikas sektorā
  • Izglītojošie materiāli un e-apmācību platforma
  • Nozaru mijiedarbības ceļvedis
  • Ziņojums: Rekomendācijas atkritumu apsaimniekošanai pārtikas sektorā
Iestādes loma projektā
Projekta partneris
Projekta uzsākšanas datums
Projekta beigu datums
Projekta budžets

Projekta kopējais budžets ir 341 024,00 € , no kuriem LLU piešķirtais finansējums ir 32 500,00 €.

Projekta vadītājs
Gunta Grīnberga-Zālīte
Projekta atslēgvārdi
Go Zero
Projekta iestāde
LLU
Pievienots 24/03/2021