Pārlekt uz galveno saturu

Koku sugu mistrojuma efekta novērtējums: ERA-NET Sumforest projekta “Mixed species forest management. Lowering risk, increasing resilience” (REFORM) informācijas apkopojums

Projekta numurs
211019/S88
Mērķis

Novērtēt mistrojuma veidus un optimāla mistrojuma ierīkošanas un apsaimniekošanas metodes kā vienu no variantiem audžu stabilitātes un noturības paaugstināšanai, mazinot (ar dabisko traucējumu režīma izmaiņām saistīto) klimata izmaiņu ilgtermiņa ietekmi.

LVMI Silava piedalījies FP7 ERA-NET pētījuma REFORM (Mixed species forest management. Lowering risk, increasing resilience – Mistrotu mežu apsaimniekošana: risku mazināšana un stabilitātes paaugstināšana) sagatavošanā kā viens no sadarbības partneriem no kopumā 11 valstīm. Pieteikums izturēja konkursu un tika apstiprināts Sumforest programmas ietvaros (informācija pieejama: https://www.sumforest.org/calls-research/). Programmas ietvaros katra no dalībvalstīm finansē savas pētījumu organizācijas veiktos darbus, kopumā iegūstot sinerģijas efektu no sadarbības valstu un jomas vadošo pētnieku starpā – līdz ar to iespējams ievākt un analizēt plašāku informācijas apjomu un izdarīt pamatotākus un detalizētākus secinājumus, izstrādāt rekomendācijas – tādējādi maksimāli lietderīgi izmantojot ieguldītos resursus.

Plānotās aktivitātes un rezultāti

Pārskata perioda ietvaros nodrošināta dalība projekta rezultātu apstrādē un iepriekš uzsākot pētījumu noslēguma fāzes izpilde.

Iestādes loma projektā
Projekta iesniedzējs
Projekta uzsākšanas datums
Projekta beigu datums
Projekta budžets

25000.00

Projekta vadītājs
Āris Jansons
Pielikums Izmērs
2020_JansonsA_MAF_Reform.pdf 1 MB
Projekta iestāde
Silava
Pievienots 01/04/2021