Pārlekt uz galveno saturu

Auzu proteīns ekstrudētu produktu ieguvē (P25)

Projekta numurs
3.2.-10/6
Struktūrvienības kods
P25
Iestādes loma projektā
Projekta iesniedzējs
Projekta uzsākšanas datums
Projekta beigu datums
Projekta mērķis

Projekta mērķis ir pētīt auzu izmantošanas iespējas gaļas aizstājēj produktu ieguvei

Plānotās aktivitātes un rezultāti

Projekta uzdevumi:

  1. izvērtēt auzu proteīna kvalitātes parametrus;
  2. izstrādāt auzu olbaltumvielu mitrās ekstrakcijas metodi auzu olbaltumvielu koncentrāta ieguvei;
  3. izvērtēt iegūto produktu (ekstrudātu) kvalitātes parametrus.
    1. Aktivitātes (uz projekta rezultātu vērstas darbības)

2.2.1. Literatūras apkopošana par:

  • olbaltumvielu koncentrātu/izolātu ieguves iespējām;
  • auzu īpašībām, šķirņu ķīmiskā sastāva izvērtējumu;
  • olbaltumvielu funkcionalitāti pārtikas sistēmās;
  • ekstrūzijas iekārtu sistēmām (presformas, skrūvju veidi utt.);
  • ekstrudāta sastāva izvērtējumu.

2.2.2. Eksperimentālais darbs:

  • olbaltumvielu koncentrāta /izolāta ieguve;
  • olbaltumvielu produkta kvalitātes parametru izvērtējums;
  • auzu proteīna ekstrudāta ieguve izmantojot mitro ekstrūziju;
  • alternatīvo olbaltumvielu produktu ekstrūzija salīdzinājumam;
  • izstrādāto produktu kvalitātes parametru izvērtējums.

2.2.3. Publicitāte:

Pētījumu laikā iegūto rezultātu apstrāde, analīze un apkopojums zinātniskā rakstā starptautiskā Scopus un/vai Web of science citējamā žurnālā.

2.2.4. Publicitāte:

Pētījumu laikā iegūto rezultātu apstrāde, analīze, apkopojums un prezentēšanā vismaz starptautiskā konferencē.

    1. Sasniedzamie rezultāti (Norādīt konkrētu sasniedzamo rezultātu zinātnisko vai praktisko nozīmīgumu, plānoto ieguldījumu konkrētā zinātnes virziena attīstībā)

Nr.

Rezultatīvie rādītāji /detalizēts pamatojums

Sasniedzamais rezultāts (skaits)

1

Auzu proteīna produkts, kas iegūts, izmantojot mitro ekstrūziju.

1

2

Publikācija zinātniskajā žurnālā, kas ir iekļauta Reuters Web of Science un/vai SCOPUS un citās datu bāzēs.

1

3

Dalība starptautiskajā zinātniskajā konferencē.

2

Projekta budžets

10 000.00 eur

Projekta vadītājs
Tatjana Ķince
Projekta iestāde
LLU
Pievienots 08/01/2022