Bioloģiski aktīvo savienojumu izpēte miežu pilngraudu maizē (G14)
Pētīt bioloģisko aktīvo savienojumu izmaiņas ar ierauga tehnoloģiju gatavotā miežu pilngraudu maizē dažādos tehnoloģiskajos posmos.
- Veikt miežu pilngraudu maizes ar miežu ierauga tehnoloģijas kontrolcepienu un noteikt optimālāko tehnoloģiskā procesa parametrus.
- Noteikt un analizēt fruktānu un glikānu satura izmaiņas ar ieraugu gatavotas mīklas fermentēšanas dažādos laikos un maizē.
- Analizēt kopējo, šķīstošo un nešķīstošo šķiedrvielu, kā arī β- glikānu satura izmaiņas pilngraudu maizē, izmantojot dažādus mīklas fermentācijas tehnoloģiskā procesa parametrus.
- Noteikta fitāzes aktivitāti mīklā dažādos mīklas fermentācijas laikos.
2.2.1. Pētījumu veikšana – tiek īstenota pakāpeniski projekta realizācijas laikā, izpildot izvirzīto mērķi un uzdevumus. Aktivitātes īstenošanā iesaistīti visa projekta dalībnieki. |
2.2.2. Publikāciju sagatavošana – Pētījumā iegūtie rezultāti tiks apkopoti, analizēti un izmantoti publikācijas izstrādē. Aktivitātes īstenošanā iesaistīti visa projekta dalībnieki. |
2.2.3. Iegūto rezultātu publicitāte starptautiskajās zinātniskajās konferencēs – Par iegūtajiem rezultātiem paredzēts ziņot nozares zinātniskajās konferencēs. Aktivitātes īstenošanā paredzēts iesaistīt vismaz divus dalībniekus. |
2.2.4. Projekta vadīšana – Projekta realizācijas laikā darbu strukturēta organizēšana un administrēšana. Aktivitāti īsteno projekta vadītājs. |
10 000.00 EUR