Pārlekt uz galveno saturu

Latvijas Digitālais akselerators (DAoL) (HOR14)

DAOL
Projekta numurs
101083718, Atveseļošanās fonda Id Nr. 2.2.1.1.i.0/1/23/I/CFLA/002
Struktūrvienības kods
HOR14
Sadarbības partneri

Biedrība “Latvijas Digitālais akselerators”, nodibinājums “Ventspils Augsto tehnoloģiju parks”, nodibinājums “TechHub Riga”, Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūts, SIA “Helve”, biedrība “Zaļo un Viedo Tehnoloģiju Klasteris”, Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūts, Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “Baltic Open Solutions Center”, Rīgas Tehniskā universitāte, Liepājas Universitāte, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija, Valsts zinātniskais institūts u.c.

Mērķis

Projekta mērķis ir veicināt digitālo transformāciju un inovācijas, uzlabot Latvijas uzņēmumu konkurētspēju un publisko pakalpojumu kvalitāti, izmantojot jaunus digitālos risinājumus, lai veicinātu IKT tehnoloģiju investīciju pētniecību un attīstību.

Projekta mērķis ir veicināt digitālo transformāciju un inovācijas, uzlabot Latvijas uzņēmumu konkurētspēju un publisko pakalpojumu kvalitāti, izmantojot jaunus digitālos risinājumus, lai veicinātu IKT tehnoloģiju investīciju pētniecību un attīstību. Pirmo 3 gadu mērķi ir izstrādāt pilnībā funkcionējošu EDIC, atbalstīt vismaz 3500 gala labuma guvējus, ieguldīt 6,7 miljonus euro digitālajā transformācijā, kā arī piesaistīt vismaz 2,4 m gala labuma saņēmēju atbalstam no citiem finanšu avotiem.

Latvijas Digitālais akseleratora (DAoL) specializācija:

  • AI ar specializāciju jaunu digitālo produktu un digitālo pakalpojumu pētniecībā un attīstībā;
  • 5G t.sk. pielietojums IoT, Enerģijas Internets, Savienojamības tehnoloģijas, Autonoms un kontrolēts transportlīdzekļi, roboti.
  • GovTech t.sk. Valdība kā platforma, kiberdrošība, kvantu tehnoloģijas un EdTech.

Latvijas Digitālais akselerators (DAoL) ir izveidots kā vienas pieturas aģentūra, lai palīdzētu uzņēmumiem kļūt konkurētspējīgākiem par to digitalizācijas procesiem, produktiem vai pakalpojumiem.

Projektā ir iesaistīti 20 partneri, kas nodrošina piekļuvi plašai pētniecības un tehnoloģiskajai pieredzei, kā arī atbalstam uzņēmējdarbībai un inovācijām. Konsorcijā ir 4 partneri ar digitālo inovāciju centru pieredzi, 3 vadošās un 3 reģionālās Latvijas augstskolas, inovatīvas NVO ar ilggadēju pieredzi atbalsta sniegšanā augsto tehnoloģiju un zaļo tehnoloģiju jomās, kā arī reģionālā un tehnoloģiskā attīstībā. Latvijas Digitālais akselerators (DAoL) nodrošinās piekļuvi jaunākajām digitālajām prasmēm un atbalstīs produktu inovācijas.

Plānotās aktivitātes un rezultāti

Projekta laikā plānots veikt digitālā brieduma testu un sagatavot digitālās transformācijas ceļa kartes vismaz 1236 uzņēmumiem, nodrošināt piekļuvi testēšanai, prototipu veidošanai un eksperimentēšanai vismaz 128 uzņēmumiem, iesaistīt apmācībās vismaz 360 uzņēmumus, piesaistīt finansējumu vismaz 46 uzņēmumiem un nodibināt vismaz 40 sadarbības. EK projekta aktivitātes plānotas 3 gadu garumā, no 2022. gada 1. septembra līdz 2025. gada 31.augustam.  AF projekta ilgums ir 46 mēneši no 2022. gada septembra līdz 2026. gada jūnijam.

Atveseļošanās fonda projekta plānotie rezultāti paredz nodrošināt atbalstu digitālās transformācijas jomā 3500 gala labuma guvējiem.

Vairāk par projektu un tā norisi uzzini Latvijas Digitālā akseleratora vietnē: https://www.digitallatvia.lv/ 

Iestādes loma projektā
Projekta partneris
Projekta uzsākšanas datums
Projekta beigu datums
Projekta budžets

Projekta kopējās izmaksas ir 6 765 999,64 EUR, no tām 1 765 999,64 EUR sedz Eiropas Komisija programmas “Digitālā Eiropa” ietvaros un 5 mil. EUR Atveseļošanās fonda finansējums. Līdzfinansēts no Eiropas Savienības projekta "Latvijas Digitālais akselerators" DAoL, ID Nr. 101083718 un Eiropas Savienības Atjaunošanas un noturības mehānisma ID Nr. 2.2.1.1.i.0/1/23/I/CFLA/002.
 

Projekta vadītājs
Irina Arhipova
Projekta atslēgvārdi
DAoL
Projekta iestāde
LBTU
Pievienots 05/12/2022