Pārlekt uz galveno saturu

Ziemeļvalstu un Baltijas valstu universitāšu veicinātās uzņēmējdarbības un inovāciju atbalsta sistēmas (NOBALIS) (Nordic Baltic Universitues boosting enterpreneurial and inovation support systems) HOR15

EIT food
Projekta numurs
1268
Struktūrvienības kods
HOR15
Mērķis

Projekta mērķis ir attīstīt, dalīties ar un paplašināt inovācijas un uzņēmējdarbības (I&U) atbalsta iespējas tādās jomās kā ilgtspējīga pārtikas ražošana, aprites ekonomika un jaunu zaļo vērtību ķēžu attīstība – saskaņā ar iesaistīto augstākās izglītības iestāžu (AII) pētniecības jomām un reģionu viedās specializācijas stratēģijām.

Projektā tiek īstenota kapacitātes stiprināšana inovācijas un uzņēmējdarbības jomā projekta konsorcija augstākās izglītības iestādēs, tiek uzlabota inovācijas un uzņēmējdarbības izglītības kvalitātes, tiek izstrādāta un īstenota  Uzņēmējdarbības un inovāciju kapacitātes attīstības (EICD) programma.

Tas viss tiek īstenots kopā ar šādiem sadarbības partneriem:

• Norvēģijas Dzīvības zinātņu universitāte – projekta vadītājs (Norvēģija)

• Tehnoloģiju pārneses birojs Ard Innovation (Norvēģija)

• Zviedrijas Lauksaimniecības zinātņu universitāte (Zviedrija)

• Linneja universitāte (Zviedrija)

• Igaunijas Dzīvības zinātņu universitāte (Igaunija)

• Baltijas Inovāciju aģentūra (Igaunija)

Plānotās aktivitātes un rezultāti

NOBALIS projekts tiek īstenots divās fāzēs.

1. fāzē (01.07.2022.-31.12.2022.) tiek veikta esošo inovāciju ekosistēmu kartēšana piecās Ziemeļvalstu Baltijas augstākās izglītības iestādēs. Kartēšanā tiek analizēti esošie tīklošanās un ideju ģenerēšanas pasākumi studentiem un darbiniekiem, uzņēmējdarbības un inovāciju apmācības un kursi, kopstrādes telpas, industriālās izglītības iespējas, akseleratori un inkubatori, finansējuma iespējas, prototipu izstrādes un komercializācijas procesi. Pētījuma rezultātā tiek apkopota labā prakse inovācijas kapacitātes stiprināšanā augstākās izglītības iestādēs, apspriesti iespējamie uzlabojumi labākas un integrētākas inovācijas kapacitātes un atbalsta sistēmu veidošanā.

Projekta 2. fāzē (01.01.2023.-30.06.2024.) tiek plānotas vairākas aktivitātes, tai skaitā jaunu, inovatīvu biznesa ideju izstrāde un attīstība.

Vairāk par projektu pieejams: https://nobalis.eu/

Iestādes loma projektā
Projekta partneris
Projekta uzsākšanas datums
Projekta beigu datums
Projekta budžets

Projekta pirmās fāzes īstenošanas izmaksas ir EUR 39 455.00.

Projekta otrās fāzes īstenošanas izmaksas ir EUR 54 687.50.

Projekta vadītājs
Dina Popluga
Projekta iestāde
LLU
Pievienots 19/12/2022