Pārlekt uz galveno saturu

LIVET - Lopkopība un “vienas veselības” pieeja: multidisciplināra izglītības ietvara veidošana veterinārajā nozarē strādājošajiem (Livestock farming and One Health approach: Towards a multidisciplinary VET framework for technicians) (ERASP17)

logo
Projekta numurs
101111549
Struktūrvienības kods
ERASP17
Sadarbības partneri

Vadošais partneris: Perudžas Universitāte (Itālija), Zemnieku Saeima (Latvija) u.c.

Mērķis

‘’Viena veselība’’ ir pieeja, kuras mērķis ir apvienot spēkus, lai cīnītos pret sabiedrības veselības apdraudējumiem, ko rada mijiedarbība starp dzīvniekiem, cilvēkiem un vidi. COVID-19 pandēmija vēlreiz ir pierādījusi dzīvnieku un cilvēku veselības saikni infekcijas slimību rašanās procesā. Lai gan ne visas zoonozes (slimības, kuras cilvēkiem var pārnest no dzīvniekiem) izraisa pandēmijas, lielākajai daļai pandēmiju ir zoonozes izcelsme. ‘’Vienas veselības’’ pieeja ir atzīta par būtisku cilvēku un dzīvnieku veselības politikas veidošanā un ir aktuāla zinātniskajos pētījumos, tomēr tā netiek pietiekami integrēta lauksaimniecības un veterinārajā izglītībā.

Lai pārvarētu šo plaisu, LIVET mērķis ir izstrādāt un aprobēt inovatīvu studiju programmu EKI 5 līmenī veterinārmedicīnas speciālistiem, kas vērsta uz ‘’vienas veselības’’ principu pārvaldību un praktisko piemērošanu lopkopības nozarē.

Projekta mājaslapa: https://livet-project.eu/

Plānotās aktivitātes un rezultāti

Projekta gaitā tiks izstrādāts xMOOC kurss EKI 5 līmenī par ‘’vienas veselības’’ pieejas ieviešanu lopkopības nozarē; trīs specializācijas kursi EKI 5 līmenī par dzīvnieku labturību, zoonozēm, kā arī antimikrobiālo līdzekļu lietošanu un rezistenci; tiks organizēta Rudens skola par ‘’vienas veselības’’ pieeju, kā arī piedāvāta iespēja iesaistīties darbā integētās mācībās 60 izglītojamajiem.

Projekta ietvaros tiks izstrādāts arī jauns ‘’vienas veselības’’ konsultanta kvalifikācijas profils un ar šo profilu saistītā profesionālās izglītības studiju programma. Projekta mērķa grupas ir lauksaimniecības profesionālās izglītības iestāžu absolventi, lauksaimniecības vai veterinārijas pamatstudiju studenti, konsultanti un lopkopības saimniecību zootehniķi.

Iestādes loma projektā
Projekta partneris
Projekta uzsākšanas datums
Projekta beigu datums
Projekta budžets

LBTU piešķirtais finansējums ir 110 922,00 €.

Projekta vadītājs
Kaspars Kovaļenko
Projekta iestāde
LBTU
Pievienots 01/03/2024