Pārlekt uz galveno saturu

Rīkkopa pilsētvides elastīgai pieejamības pārvaldībai (Toolbox for Agile urban Accessibility Management) (TAAM) ZV93

Urban EU
Horizon
Projekta numurs
46876300
Struktūrvienības kods
ZV93
Sadarbības partneri

PRISMA solutions EDV Dienstleistungen GmbH, Salzburg Research Forschungsgesellschaft mbH, SIA WeAreDots, Latvia University of Life Sciences and Technologies, Jelgava Local Government, Liepaja City Municipality Administration, Investment and Development Agency of Latvia, Vienna Economic Chamber, Mobility Lab zukunftswege.at, Salzburger Verkehrsverbund GmbH, Province of Salzburg, POLIS, HERE Global B.V.

Mērķis

TAAM mērķis ir nodrošināt pilnīgu digitālo dzīves ciklu, ko atbalsta ar projekta dalībnieku veidoto tīmekļa rīkkopu, kas ļauj viedajām pilsētām un reģioniem veidot, pārvaldīt un publicēt savas satiksmes pārvaldības stratēģijas vai regulas ilgtspējīgākai mobilitātei, kā arī analizēt to ietekmi. Rīkkopā tiks integrēti, pielāgoti un novērtēti izvēlētiem izmantošanas gadījumiem četrās pilotpilsētās  Austrijā un Latvijā.

TAAM uzdevumi ir:

  1. Piedāvāt digitalizācijas rīkus pilsētu mobilitātes stratēģiskai un operatīvai spējai plānošanai.
  2. Piedāvāt mobilitātes ierobežojumu un nosacījumu datu publiskošanu mašīnlasāmā formātā, atbalstot automatizētu mobilitātes vadības stratēģiju publiskošanu.
  3. Reālajā laikā analizēt piedāvāto stratēģiju un noteikumu ietekmi un mobilitāti pilsētās.

Viedās pilsētas arvien vairāk ievieš satiksmes pārvaldības stratēģijas un regulējumus, lai sasniegtu ilgtermiņa ilgtspējīgas mobilitātes mērķus. Lai gan pastāv jau dažādas stratēģijas un regulējumi, trūkst elastīga veida, kā pielāgot tos pielāgot dinamiski mainīgajiem apstākļiem. Šis trūkstošais digitālā dzīves cikla posms izraisa plašsaziņas līdzekļu darbības pārtraukumus, samazina informētību un galu galā ietekmē cilvēku faktisko uzvedību.

Plānotās aktivitātes un rezultāti

LBTU komanda projektā realizē dažādu nodevumu apakšuzdevumus. LBTU komanda vada sekojošu apakšuzdevumu izpildi:

  1. Apkopo esošo mobilitātes sistēmu lietošanas scenārijus intervijās ar stratēģiskās un operatīvās plānošanas pārstāvjiem no Vīnes, Liepājas, Zalcburgas un Jelgavas.
  2. Pārbaudīt izstrādātos rīkus ar ekspertiem no projektu partneru institūcijām, kā arī nozares
Iestādes loma projektā
Projekta partneris
Projekta uzsākšanas datums
Projekta beigu datums
Projekta budžets

Projekta īstenošanas kopējās izmaksas (LLU partnera daļa) ir EUR 54 335.40, un tās tiek finansētas no Latvijas valsts budžeta.

Projekta vadītājs
Gatis Vītols
Projekta iestāde
LBTU
Pievienots 08/03/2023