Pārlekt uz galveno saturu

ZIZIMM mērķu sasniegšanai nepieciešamo lēmumu pieņemšanas atbalsta sistēmas izstrāde, optimālā pasākumu kopuma noteikšana un nepieciešamā finansējuma prognoze (S454)

Projekta numurs
23-00-S0INZ03-000033
Struktūrvienības kods
S454
Mērķis

Šī pētījuma mērķis ir identificēt ZIZIMM sektora pasākumus SEG emisiju mazināšanai un oglekļa piesaistei, kā arī šo pasākumu sociālekonomisko ietekmi un ietekmi uz vidi. Pētījums ļaus novērtēt dažādu pasākumu ietekmi, palīdzot politikas veidotājiem realizēt uz zināšanām balstītu politiku

Šī pētījuma darba uzdevumi ir:
1. Sagatavot informāciju par pasākumiem zemes apsaimniekošanā Latvija klimata mērķu sasniegšanai. Tiks aprakstīti galvenie pasākumi ar potenciāli lielāku pozitīvo ietekmi klimata politikas mērķu kontekstā.
2. Sagatavot pasākumu izvērtējumu, ietverot pasākuma darbības aprakstu, izmaksas, ietekmi uz nodarbinātību, ietekmi uz bioloģisko daudzveidību un SEG ieguvumu.
3. Noteikt pasākumu limitus, iespējamos riskus.
4. Veikt pasākumu salīdzinājumu.
Aprēķiniem ir izmantojams Latvijā izstrādātais un aprobētais LandUp modelis. Modelis ļauj veikt aprēķinus telpiski lauku līmenī un līdz ar to novērtēt ne tikai vidējo ietekmi valstī, bet arī dažādu teritoriālo vienību griezumā.

Laika grafiks:
Pētījuma uzdevumu izpilde norit paralēli visu pētījuma īstenošanas laiku.
Gala atskaites iesniegšana līdz 2023. gada 30. novembrim.

Iestādes loma projektā
Projekta iesniedzējs
Projekta uzsākšanas datums
Projekta beigu datums
Projekta vadītājs
Aleksejs Nipers
Projekta iestāde
LBTU
Pievienots 31/03/2023