Pārlekt uz galveno saturu

Būsim kopā ikdienā un patriotisma mēneša pasākumos!

No 9. līdz 18. novembrim LLU paredzēta plaša pasākumu un aktivitāšu programma „LLU studenti Latvijai”, kas būs īpašs veltījums studentiskajai vienotībai, neatkarībai, brīvībai un iecietībai. Būsim visi kopā! Laipni aicināti arī jelgavnieki!

Novembris Latvijā ir valstiskuma un patriotisma izpausmju mēnesis, kurā mūsu senči kā vienots veselums cīnījušies par neatkarību un brīvību. LLU studenti, darbinieki un jelgavnieki aicināti atcerēties 11., 18. un 21. novembra notikumu nozīmi Latvijas un arī Jelgavas vēsturē, kā arī 17. novembra kā Starptautiskās studentu dienas rašanās iemeslus un piedalīties dažādiem vēsturiskajiem notikumiem veltītajos pasākumos.

Svētku ieskaņās 9. novembrī plkst. 14.30 Jelgavas pilī viesosies Zemessardzes 52. kājinieku bataljona pulkvežleitnants Ilmārs Džeņevs, lai stāstītu par profesionālā dienesta karavīru ikdienu, dažādām mācībām, Zemessardzes nozīmi Latvijas aizsardzības sistēmā. Interesentiem tiks arī demonstrēti bataljona bruņojumā esošie ieroči.

Lāčplēša dienas priekšvakarā, 10. novembrī plkst. 18.00 uz Studentu dienām un Latvijas gadadienai veltītu koncertu „Lido! Tev pasaule plašāka vērsies” aulā aicina LLU amatiermākslas kolektīvi un Studentu klubs. Koncertā tiks sumināti tie universitātes cilvēki, kas 2015. gadā ļāvuši LLU vārdam iemirdzēties gaišāk un spožāk. Savukārt pēc koncerta plkst. 19.30 starta šāviens Jelgavas pils pagalmā tiks dots tradicionālajam skrējienam „Lāpa”. Sporta centrs aicina patriotiskā skrējiena dalībniekus pieteikt savu dalību pirms tam, rakstot uz e-pastu mlindenbaums@inbox.lv. Īpaši gaidīti arī līdzjutēji!

11. novembra vakarā LLU plašā saime jau otro gadu aicināta pievienoties jelgavniekiem lāpu gājienā un piedalīties atceres pasākumā pie pieminekļa „Jelgavas atbrīvotājiem”.  Precīzāka informācija par norisi tiks publicēta nākamās nedēļas sākumā. Par lāpu pieejamību lūgums interesēties fakultātēs vai Studējošo pašpārvaldē. Dienas noslēgumā plkst. 19.00 Jelgavas studentu teātris aicina arī uz izrādi „Mežainis”.

12. un 13. novembris universitātē aizritēs studentiskās noskaņās, jo tiks atzīmētas „Studentu dienas 2015”. Ar plašu erudīcijas, kultūras un sporta aktivitāšu programmu LLU Studējošo pašpārvalde aicina uz Jelgavu visus Latvijas studentus. Programmā paredzēta prezentāciju karaoke un konference, erudīcijas konkurss, filmu skatīšanās vakars, šausmu taka, netradicionālās sporta spēles un noslēguma koncerts. Pilnu pasākumu programmu iespējams aplūkot šeit.

Savukārt 16. novembrī visā pasaulē tiek atzīmēta Starptautiskā iecietības diena, kuras ietvaros LLU norisināsies īpaša sociālā akcija „Iekāp citās kurpēs”. LLU vadība un Studējošo pašpārvalde aicina izprast dažādu profesiju pārstāvju nozīmi universitātē un būt iecietīgiem pret viņu darba rezultātiem. Šajā dienā uz dažām stundām vadības pārstāvji pildīs citu darbinieku pienākumus, bet Studējošo pašpārvalžu vadītāji iejutīsies mācībspēku lomā, tādējādi aktualizējot nepieciešamību ar cieņu izturēties pret ikvienu darba darītāju.

Valsts svētku priekšvakarā, 17. novembrī plkst. 18.00 Jelgavas Studentu teātris visus aicina uz teātra sporta sadraudzības pasākumu „Improbums”. Tajā skatītājus priecēs ne tikai jelgavnieku, bet arī citu Latvijas pilsētu amatierteātru dalībnieku uzstāšanās.

18. novembrī LLU studenti un darbinieki aicināti atzīmēt LR proklamēšanas gadadienu, piedalīties dažādos pilsētas pasākumos un pievienoties jelgavniekiem Hercoga Jēkaba laukumā ugunszīmju veidošanai. Plkst. 16.00 sāksim gatavot īpašo LLU ugunszīmi un plkst. 17.00 iedegsim to kopā ar citām jelgavnieku ugunszīmēm.

Būsim vienoti tumšā novembra gaišajos pasākumos!

 

Pievienots 01/12/2015