Pārlekt uz galveno saturu

Šodien viena no pēdējām JST A.Čehova „Mežainis” izrādēm Jelgavā

Jelgavas Studentu teātrī A.Čehova komēdijas „Mežainis” izrādi  vēl iespējams noskatīties trīs pēdējās reizes – 28.oktobrī, 11. un 13.novembrī pulksten 19.  Decembrī teātris ar izrādi aicināts piedalīties starptautiskā studentu amatieru teātru festivālā Gruzijā „The Mask”, kur izrāde tiks spēlēta pēdējo – septiņpadsmito reizi.

Izrāde tapusi kā noslēdzošais darbs Zemgales NVO centra un Kultūras ministrijas atbalstītā starpkultūru projektā „Dialogi dzīvē un uz skatuves”,  pēc pēdējām izrādēm arī ilgtermiņa darbs pie projekta būs noslēdzies.

Darbība sākas ar dzimšanas dienas viesībām Želtuhinu muižā, kur satiekas lauku un pilsētas aristokrātijas personāži. Katram ir savs viedoklis un brīvi tiek paustas sajūtas, kas visu lauku uzdzirkstī kā tikko atvērta šampanieša burbuļi. Visu izrādi starp tēliem tiek izspēlēta dižciltīgo spēle – krokets, krāsainās bumbiņas saskrienas, tiek izsistas cauri vārtiņiem vai vienkārši noņemtas no spēles. Spilgtākai pārdzīvojumu izspēlei tiek izmantotas dažādas ritma, dziesmu un kustību spēles.

Režija - Astra Kacena, scenogrāfija Evita Rusova, kostīmi – Lāsma Svikule, kustību konsultants Vilnis Bīriņš, vokālais pedagogs Arnis Miltiņš, ritma pedagogs Aleksandrs Jalaņeckis.

LLU Studentu teātrī Čakstes bulv. 5a (ieeja no gājēju tilta), zālē vietu skaits ir ierobežots, lūdzam veikt rezervāciju pa telefonu 26323327. Ieeja 5 EUR .

Pievienots 01/12/2015