Pārlekt uz galveno saturu

LLU pirmo reizi notiek starptautisks mācību kurss ķirurgiem

No 5. līdz 6. novembrim Latvijas Lauksaimniecības universitātes Veterinārmedicīnas fakultātē pirmo reizi notiek Rīgas Stradiņa universitātes un Latvijas Lauksaimniecības universitātes nodibinājuma „Doctors safe train fonds” mācību kurss laparoskopijā.

Kurss tiek organizēts sadarbībā ar uzņēmumiem „Aesculap Academie” (Vācija)un „Bbraun Medical” (Latvija), kā arī Johnson&Johnson atbalstu. Mācību kursa eksperti ir Minhenes Bogenhauzenas ķirurģiskās klīnikas virsķirurgs Dr.med. Mihails Krāmers un Rīgas Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas ķirurgs Dr. Andrejs Brikuns.

Kursu mērķis ir sniegt zināšanas un praktiskās iemaņas ārstiem - ķirurgiem sarežģītās minimāli invazīvās procedūrās. Kursos piedalās dalībnieki no Baltijas valstīm. Divu dienu garumā tiek piedāvātas teorētiskas nodarbības un praktiski treniņi, kuru laikā tiek imitēta laparoskopiskās operācijas gaita, sākotnēji izmantojot mirušus, bet pēc tam dzīvus audus.

Kā mācību kursa atklāšanā atzina universitāšu rektori Jānis Gardovskis un Irina Pilvere, Veterinārmedicīnas fakultātē pieejamās iespējas ārstu un veterinārārstu apmācībā ir unikālas Baltijā un ir labs starts nākotnei, kas sekmēs ķirurgu darba kvalitāti.

Pievienots 02/12/2015