Pārlekt uz galveno saturu

Studentu korporācijas aicina uz literāro vakaru

12. novembrī  plkst. 19.00 notiks studentu korporācijas Fraternitas Imantica organizētais literārais vakars „Baltijas bēgļu individuālā varonība” LLU Sudraba zālē, kurā aicināti piedalīties studējošie un ikviens cits interesents.

Literārajā vakarā uzstāsies Latvijas Universitātes pētniece Māra Zirnīte ar stāstījumu par tēmu “Baltijas bēgļu individuālā varonība”. Būs iespēja caur Dāvida Holmerta fotografijām raudzīties 70 gadus senā pagātnē, kad, bēgot no okupācijas režīmiem, baltieši devās pāri Baltijas jūrai Gotlandes virzienā. Sīkāk par šo tēmu iespējams uzzināt: www.lu.lv/zinas/t/36378 .

Jāpiebilst, ka studentu korporāciju literārajos vakaros ir iespējams ne vien paplašināt savu redzesloku, uzzinot ko jaunu par vakara tēmu, bet arī nedaudz ieskatīties studentu korporāciju sadzīvē. Literārie vakari pēc nemainīga principa un tradīcijām tiek noturēti vairāk nekā simts gadu.

Jelgavā darbojošās studentu korporācijas „Ventonia” un „Fraternitas Imantica” un studenšu korporācija „Varavīksne” literāro vakaru tradīciju studentu dienu ietvaros aizsāka pirms vairākiem gadiem. Šogad to pēc rotācijas principa organizē studentu korporācija „Fraternitas Imantica”.

Pielikums Izmērs
Pasākuma afiša 1.46 MB
Pievienots 02/12/2015