Pārlekt uz galveno saturu

Gada tumšākajā mēnesī radīsim gaismu sirdī un visā universitātē

Attēla autors: No LLU arhīva

Decembris ir Ziemassvētku sajūtu, brīnumu un gaismas gaidīšanas laiks, kurā par spīti tumšajiem rītiem un vakariem LLU čaklie rūķīši centīsies radīt gaišumu un svētku sajūtu, piedāvājot ikvienam apmeklēt dažādus pasākumus Jelgavas pilī. Piedalies un izjūti gaidīšanas prieku kopā ar mums!

Pirmās Ziemassvētku sajūtas un smaržas Jelgavas pilī ienāks jau novembra beigās, kad azartiskākie LLU studenti un darbinieki piedalīsies piparkūku izstrādājumu konkursā „Dāvana Jelgavai 750 gadu jubilejā” un Pārtikas tehnoloģijas fakultātes virtuvē veidos mākslas darbus no piparkūku mīklas. Publiskai apskatei konkursa darbi būs pieejami no 7. decembra Jelgavas pils muzejā, kur ikviens apmeklētājs varēs nobalsot par savu simpātiju.

Līdz ar egļu zaļuma un svecīšu gaišuma ienākšanu Jelgavas pilī 9. decembrī plkst. 12.00 norisināsies LLU studentu un darbinieku Ziemassvētku tirdziņš. Vītņu kāpņu foajē savus ražojumus aicināti piedāvāt aktīvie un radošie rokdarbnieki, amatnieki, saimnieces un saimnieki, kas brīvajā laikā veido mazus brīnumus un ielikuši savu sirds siltumu pašu rokām darinātos rotājumos, adījumos, koka izstrādājumos, saldumos, apsveikuma kartiņās un citos priekšmetos un produktos. Pieteikšanās pārdevējiem līdz 3. decembrim, zvanot pa tālruni 63005718 vai rakstot e-pastu informacija@llu.lv.

Savukārt jau 12. decembrī plkst. 20.00 Jelgavas pils 30. reizi vērs durvis grandiozajai Ziemassvētku ballei, kurā ik gadu satiekas ne tikai LLU kolektīvs, bet arī viesi no visas Latvijas. Mūzikas un deju burvībā ļaus iejusties grupa „Bellacord”, Jelgavas bigbends Raita Ašmaņa vadībā, grupa „Le petit Paris”, muzikālā apvienība „A’ pie mums Jelgavā”, kontrtenors Sergejs Jēgers, vijolniece Inta Broka un citi. LLU darbiniekiem un studējošajiem par ieejas karšu iegādi ieteicams interesēties savās struktūrvienībās, bet viesi ieejas kartes var iegādāties Jelgavas pils muzejā (darba dienās no plkst. 10.00 līdz 16.30) vai Biļešu paradīzes kasēs (www.bilesuparadize.lv). Detalizēta informācija par balli un tās norisi atrodama www.pilsballe.lv.

LLU arodbiedrība decembrī rūpēsies par pašiem mazākajiem darbinieku bērniem un mazbērniem, kā arī vecākajiem universitātes kolēģiem. Līdz ar to 13. decembrī plkst. 12.00 LLU darbinieku bērni un mazbērni aicināti uz Ziemassvētku egli pils aulā. Iepriekšēja pieteikšanās obligāta, sazinoties ar arodbiedrības atbildīgo pārstāvi savā struktūrvienībā. Bet 17. decembrī plkst. 14.00 uz Ziemassvētku pēcpusdienu aicināti LLU pensionētie darbinieki, lai kopīgi ieskandinātu svētkus un ļautos atkalredzēšanās priekam.

Visa decembra garumā skolu un darba kolektīviem ir iespēja piedalīties universitātes radošajās darbnīcās un pagatavot Ziemassvētku dāvanas saviem mīļajiem pašu rokām. Ikviens aicināts izmēģināt spēkus piparkūku apgleznošanā, sveču liešanā vai vēstuļu rakstīšanā Ziemassvētku vecītim. Iepriekšēja pieteikšanās darbnīcām obligāta, rakstot e-pastu informacija@llu.lv

Ieskandināsim Ziemassvēkus kopā!

 

 

Pievienots 04/12/2015