Pārlekt uz galveno saturu

LLU piedalās izstādē “Tech Industry 2015”

Attēla autors: TEPEK

No 26. līdz 28. novembrim Rīgā, Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā LLU tika pārstāvēta starptautiskajā mašīnbūves, metālapstrādes, automatizācijas, elektronikas, elektrotehnikas, instrumentu un jauno tehnoloģiju izstādē “Tech Industry 2015”.

Izstāde ir gada nozīmīgākais un lielākais rūpnieciskās ražošanas projekts Baltijas reģionā, kurā LLU ZINĀTNES STENDU organizēja LLU Tehnoloģiju un zināšanu pārneses nodaļa (TEPEK).

Tajā bija apskatāmi Tehniskās, Meža, Lauku inženieru, Pārtikas tehnoloģijas fakultātes un Meža un koksnes produktu pētniecības un attīstības institūta (MEKA) zinātnieku sagatavotie stenda referāti un izstrādnes par jaunākajiem rezultātiem viņu zinātniskajā darbībā, kas piesaistījuši daudzu uzņēmēju un nozaru speciālistu interesi.

Jāpiebilst, ka uzņēmēji tika informēti arī par vairākiem LLU īstenotajiem projektiem, un to ietvaros veiktajiem pētījumiem, piemēram,

  1. Valsts Pētījumu Programma (2014.-2017.) "Lauksaimniecības resursi ilgtspējīgai kvalitatīvas un veselīgas pārtikas ražošanai Latvijā (AgroBioRes)" 4. virziena apakšvirzienā "Lauksaimniecības resursi ilgtspējīgai kvalitatīvas un veselīgas pārtikas ražošanai Latvijā" (4.2. apakšvirziens).
  2. „Ilgtspējīgu tehnoloģiju izstrāde pākšaugu audzēšanai un to izmantošanas veicināšana proteīna nodrošināšanai Eiropā pārtikas un lopbarības ražošanai” realizēšanu. Projekts ir ļoti plašs un tajā ir iekļautas ļoti dažādas jomas, bet galvenais tā mērķis ir sekmēt tauriņziežu ilgtspējīgu ražošanu, jaunu šķirņu veidošanu, kā arī inovatīvu pārtikas produktu un lopbarības ražošanu (FP7 61378). Projektā kopumā piedalās 18 partneri no 10 Eiropas Savienības valstīm.

Izstādes apmeklētājiem bija arī unikāla iespēja nogaršot jaunu produktu, kas vēl tiek pārbaudīts un pilnveidots LLU laboratorijās – čipsus no pelēkajiem zirņiem, kas tapuši EK 7 ietvara "EUROLEGUME" (No 61378) ietvaros. Tos atzinīgi novērtēja gan lieli, gan mazi degustētāji.

„Mūsu zinātnieki veic pētījumus, lai iegūtu inovatīvus risinājumus, kuri ir ilgtspējīgi. Līdz ar to pārliecinām uzņēmējus, ka sadarbība ar LLU varētu paaugstināt arī viņu konkurētspēju. Izstādes laikā popularizējam arī LLU studiju virzienus,” tā S.Muižniece – Brasava.

LLU izstrādnes paralēli tika prezentētas arī Tehnoloģisko augstskolu konsorcija stendā.

Detalizētu informāciju par LLU piedāvājumu uzņēmējiem var iegūt, sazinoties ar
Rūdolfu Liepnieku (e-pasts: rudolfs.liepnieks@llu.lv) vai Sandru Muižnieci-Brasavu (tālr. 29134693, e-pasts: sandra.muizniece@llu.lv).

Informāciju sagatavoja Rūdolfs Liepnieks.

Pievienots 04/12/2015