Pārlekt uz galveno saturu

Starptautiskajā iecietības dienā LLU vadība un studenti „iekāps citās kurpēs”

Attēla autors: www.light-opinion.com

Pirmdien, 16. novembrī, pasaulē tiek atzīmēta Starptautiskā iecietības diena, kas aicina uz cieņpilnas attieksmes veidošanu pret jebkuru sabiedrības pārstāvi. Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU) šajā dienā tiks organizēta akcija „Iekāp citās kurpēs”, lai veicinātu toleranci pret dažādām profesijām.

Starptautiskajā iecietības dienā LLU vadība un Studējošo pašpārvalžu vadītāji „izkāps” no sava ierastā darba ritma un „iekāps” cita universitātes darbinieka kurpēs, pildot viņa pienākumus. Studējošajiem tā būs iespēja izjust, cik viegli vai, tieši pretēji, grūti ir būt mācībspēkam un vadīt nodarbības, lai noturētu studentu motivāciju un palīdzētu viņiem mācīties.

„Ikdienā ļoti bieži esam katrs aizņemts ar tiešajiem darba pienākumiem un uztveram tos kā pašus svarīgākos, aizmirstot, ka arī citu cilvēku darbs ir tikpat atbildīgs un godājams. Ar šādas akcijas organizēšanu vēlamies vērst uzmanību uz to, ka visi amati un darba pienākumi universitātē, sākot no sētnieka un apkopēja līdz pat direktoram un rektoram, ir nozīmīgi un to izpildē nepieciešams pielikt ne mazums pūles,” skaidro LLU Komunikācijas un mārketinga centra vadītāja Lāsma Dobele.

Plānots, ka LLU vadība un dekāni uz pāris stundām pildīs to darbinieku pienākumus, kuri ikdienā ir vismazāk redzamie, bet bez kuru darba universitātes vide būtu pavisam savādāka. Darba dienas sākumā LLU rektore Irina Pilvere pildīs Jelgavas pils sētnieka pienākumus, zinātņu prorektors Arnis Mugurēvičs būs pils administrators un kanclers Ziedonis Helvigs rūpēsies par tīrību pils 1. stāvā. Studiju prorektors Kaspars Vārtukapteinis pusdienlaikā rūpēsies, lai visi tiktu pie siltām pusdienām pils ēdnīcā, bet dekāni fakultātēs centīsies atvieglot lietvežu darbu vai arī pildīs apkopēja funkcijas. Savukārt direktors Andrejs Garančs būs LLU ārējās komunikācijas kanāls un pildīs rektores palīdzes pienākumus, bet Konventa priekšsēdis, Starptautiskā sadarbības centra vadītājs Voldemārs Bariss būs ziņu redaktors un rūpēsies par akcijas atspoguļojumu LLU portālā.

Būsim iecietīgi viens pret otru un novērtēsim katra veikto darbu!

Pievienots 04/12/2015