Pārlekt uz galveno saturu

JDK “Skalbe” atkārtoti iegūst ceļojošo “Ziemassvētku kausu”!

Attēla autors: No dejotāju arhīva

Par tradīciju kļuvušais tautas deju konkurss Bauskas “Ziemassvētku kauss” šogad, 12.decembrī, Īslīces kultūras namā entuziastus un interesentus priecēja jau 17.reizi, pulcējot 28 kolektīvus no visas Latvijas, tajā skaitā arī Latvijas Lauksaimniecības universitātes Jauniešu deju kolektīvu “Skalbe”.

„Skalbe”, iegūstot kausu 2013.gadā, pagājušajā gadā piedalījās goda viesu statusā bez žūrijas vērtējuma. Līdzīgi kā citus gadus, jaunieši sacentās divās disciplīnās – deju skate, ar izpildītām kopskaitā 3 dejām, no kurām viena – obligātā un 2 izvēles dejas, kā arī sporta sacensības.

Sestdienas rīts “Skalbei” iesākās agri – plkst. 8:00 devāmies ceļā, lai jau pēc pāris stundām nodotu vērtējumam savu ieguldīto darbu, parādītu degsmi un azartu, kā arī sniegtu pozitīvas emocijas skatītājiem un paši sev caur 3 dejām – “Noras malā” - obligātā deja (Ojāra Graša horeogrāfija, Raimonda Paula mūzika), “Gāju, gāju šo celiņu” (Guntas Skujas horeogrāfija, Valta Pūces mūzika), “Kungi mani karā sūta” (Jāņa Ērgļa horeogrāfija, Andra Alviķa mūzika).

Satraukums šādos pasākumos, protams, ir neizbēgams, tomēr kolektīva saliedētība, savstarpējais atbalsts, uzmundrinājumi un, protams, mīlestība pret deju radīja pozitīvu atmosfēru un apziņu, ka viss būs kārtībā! Dejojām ar pilnu atdevi – no visas sirds, ļaujot emocijām vaļu, protams, neaizmirstot arī par tehniski precīzu izpildījumu. Īpaši lielu gandarījumu dejotājiem sagādāja kolektīva vadītājas Lienes Liniņas atzinīgie vārdi, un tieši tas mums lika saprast, ka viss izšķirsies sporta sacensībās!

Tradicionāli dejotājus sagaidīja tādas disciplīnas kā “Lielās balvas” stafete, lielās slēpes, lekšana ar lielo aukliņu, stafete ar šķēršļiem, kā arī tika noskaidrota jauniešu precizitāte florbolā ar speciāli noformētiem vārtiem un basketbola “sodiņu” mešanā. Visur startējām ar lielu apņēmību, taču vislielākais gandarījums bija labākā rezultāta iegūšana lekšanā ar aukliņu, jo tieši šai disciplīnai bijām iepriekš gatavojušies. Ar labi padarīta “darba” sajūtu devāmies mājup, lai vakarā gaidītu ziņu par rezultātiem no kolektīva pārstāvjiem un vadītājas.

Lai arī lielākā daļa kolektīva neatradās uz vietas, kad tika paziņots, ka esam ieguvuši 1.vietu par deju izpildīšanu, 4.vietu sporta sacensībās un rezultātā - 1.vietu un kausu, elektroniskā vide, šķiet, bija tik pozitīvi uzlādēta kā vēl nekad, pilna patiesas laimes, sajūsmas un gandarījuma. Svētdienas vakarā skalbēni tikās, lai kopīgi dalītos priekā un nosvinētu to, ka kausu izdevies pārvest mājās jau otro reizi!

Tā noteikti nav uzvaras garša, kas padarīja mūs tik laimīgus, bet gan apziņa un gandarījums, ka ieguldītais darbs un parādītās patiesās emocijas tika atzinīgi novērtētas! “Skalbes” jaunieši no sirds saka paldies kolektīva vadītājai Lienei Liniņai par ieguldīto laiku, par pacietību un sapratni, kā arī par dāvāto iedvesmu, ļaujot pašiem saprast, ka pilnveidojot sevi un ar pilnu atdevi tiecoties pēc mērķiem, varam sasniegt daudz! Un galvenais, to visu izbaudīt, jo tā ir patiesa laime darīt to, ko mīli. Un mēs mīlam dejot!

Bauskas “Ziemassvētku kausa” aizsācējs un idejas autors 1999.gadā bija Bauskas rajona deju kolektīva virsvadītājs Jānis Purviņš. Žūrijas pienākumi šogad tika uzticēti deju kolektīvu vadītājiem un horeogrāfiem Sandrai Vītolai, Ilzei Mažānei, Arvilam Novikam un Gunai Trukšānei.

Informāciju sagatavoja Marta Lizuma.

 

Pievienots 17/12/2015