Pārlekt uz galveno saturu

ESAF noslēgusi sadarbības līgumu ar Latvijas kūdras ražotāju asociāciju

LLU Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultāte (ESAF) noslēgusi līgumu ar Latvijas kūdras ražotāju asociāciju, paredzot sadarbību gan studiju, gan pētniecības jomās.

Kā informē ESAF dekāne Andra Zvirbule, noslēgtais līgums paredz asociācijas un fakultātes sadarbību studiju procesa nodrošināšanā, pētniecībā un inovāciju radīšanā, metodisko materiālu un zinātnisko publikāciju veidošanā, zinātnes un prakses pārnesē, kā arī stratēģisko un politisko dokumentu izstrādē.

“Mums ir svarīgi studiju saturu tuvināt praksei, lai studenti iegūtu zināšanas, kas noderēs pēc studiju beigšanas. Šajā gadījumā būs lieliska iespēja gūt dziļāku priekšstatu par vienu no tautsaimniecības nozarēm – kūdras ražošanu un prakses vietas iegūt asociācijas uzņēmumos. Ceram, ka varēsim būt noderīgi asociācijas biedriem un piedāvāt dažādus pētniecības pakalpojumus,” atklāj A. Zvirbule.

Latvijas kūdras ražotāju asociācija ir vienīgā organizācija Latvijā, kas pārstāv kūdras nozares intereses gan Latvijā, gan starptautiskā līmenī. Tās mērķis ir veicināt Latvijas kūdras ražošanas attīstību, kūdras resursu racionālu, videi draudzīgu un ilgtspējīgu izmantošanu. Asociācija aizstāv savu biedru un nozares profesionālās un ekonomiskās intereses.

Pievienots 19/02/2016