Pārlekt uz galveno saturu

Fotoziņa: Agronomisko analīžu zinātniskās laboratorijas atklāšana

Attēla autors: No LLU arhīva

24. februārī notika LLU Agronomisko analīžu zinātniskās laboratorijas (AAZL) jauno telpu atklāšana Strazdu ielas 1 kompleksā.

AAZL ir LLU struktūrvienība, kas sākusi savu darbību 1995. gadā un ir akreditēta kopš 1999. gada. Laboratorijas darbības sfēra ir dzīvnieku barības fizikālā un fizikāli ķīmiskā testēšana un kvalitātes noteikšana. Līdz šim laboratorija atradās ēkā aiz Jelgavas pils, bet kopš 2016. gada februāra tā pārcēlusies uz renovētajām telpām Strazdu ielas kompleksā, kur atrodas arī Lauksaimniecības fakultātes Augsnes un augu zinātņu institūta mācību un pētniecības bāze. Turklāt laboratorijai papildināta materiāltehniskā bāze, jo iegādātas jaunas mēbeles un iekārtas.

Laboratorijas pakalpojumi galvenokārt paredzēti zinātniskiem pētījumiem, lai sniegtu atbalstu pētniekiem dažāda veida lopbarības kvalitātes novērtēšanā. Tāpat laboratorija iespēju robežās sadarbosies ar uzņēmējiem, nodrošinot tehnoloģiju pārnesi no zinātnes praksē.

LLU AAZL telpas Strazdu ielas kompleksā renovētas projekta “Lauksaimniecības resursu izmantošanas un pārtikas valsts nozīmes pētniecības centrs” ietvaros, ko no 2012. līdz 2015. gadam īstenoja LLU kopā ar Latvijas valsts augļkopības institūtu, Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātnisko institūtu, Latvijas Universitāti, Valsts Priekuļu laukaugu selekcijas institūtu un Valsts Stendes graudaugu selekcijas institūtu.

Pievienots 19/02/2016