Pārlekt uz galveno saturu

Studentu folkfestivāls aicina mūzikas un dzejas cienītājus uz kopā būšanu

Attēla autors: No LLU arhīva

24. februārī plkst. 18.00 LLU Jelgavas pils Aulu pieskandinās 27. Studentu folkfestivāls "Studentu dziesma studentu pilsētai Jelgavai". Festivāla devīze - "Mēs neesam profesionāļi, bet muzicējam no sirds!"

Studentu folkfestivāls savu dzīvotspēju un radošumu apliecina ik gadu ar jauniem dalībniekiem, jauniem klausītājiem un līdzjutējiem. Vienlaicīgi dalībnieku vidū ir arī dziesminieki un mūziķi ar stāžu, kuru sniegums ir gaidīts un atpazīstams jau vairākus gadus, tā sevi ierindojot gaidītā mūžīgā studenta godā.

"Festivāla mērķis ir veicināt studentu radošo garu un tā izpausmes, turklāt ar studentu saprotot gan topošos, gan esošos Latvijas studentus. Vēlamies akcentēt dziesminieka galvenos instrumentus – ģitāru un balsi, kas ir pirmsākums ikvienai dziesmai un jebkuram mūzikas žanram. Gribu teikt ikvienam radošajam jaunietim - mēs zinām, ka tu to vari, ņem un dari!" stāsta festivāla organizētāja, LLU Studentu kluba vadītāja Anita Prūse.

Uz festivāla trīs skatuvēm uzstāsies talantīgi un drosmīgi mūziķi un dzejnieki, kas ir gatavi iepriecināt sevi un citus ar dažādām vārdiskām, muzikālām, instrumentālām vai vokālām izpausmēm.  Māksliniekus vērtēs gan profesionāla žūrija, gan skatītāji. Tieši skatītājiem ar savu balsojumu un aplausiem būs iespēja noteikt festivāla galveno uzvarētāju.

Turklāt kā viesmākslinieki festivālā skatītājus priecēs Ēriks Palkavnieks un grupa „ApmJ”, kā arī dziesminieki no vēju pilsētas Liepājas – Inese Sērdiene, Jana Egle, Jānis Rūcis un Maija Kalniņa.

"Dziedāšanas procesā ir viss- kaislība, mīlestība, meditācija, saruna, klusēšana, atzīšanās. Un tajā iespējams , jā, - arī lidot… Tā ir laime- dzīvot tanī dziesmā un tai dziesmai, kuru nevar nedziedāt. Tā ir mistērija, kura notiek ar mums un mūsos reizēs, kad dziedam pa īstam. Kad runājam ar pasauli un pasaule runā ar mums, un tad tā vairs nav mūsu daļa… Tas ir ceļš. Tā ir dzīvība," stāsta dziesminiece M. Kalniņa.

Festivāla ieejas cena EUR 1,50. Norises vieta: LLU Jelgavas pils Aula, Lielajā ielā 2, Jelgavā.

 

Pievienots 23/02/2016