Pārlekt uz galveno saturu

Skolēni VBF iepazīstas ar vides tehnoloģijām

Vides un būvzinātņu fakultātē (VBF) 16.martā tika atklātas vides tehnoloģiju darbnīcas, kuras veido Meža un ūdens resursu zinātniskā laboratorija sadarbībā ar Vides un ūdenssaimniecības 2. kursa studentiem.

Jelgavas 5. vidusskolas 5. - 6. klašu skolēnu komanda, bioloģijas skolotāja Ludmila Laguna un ķīmijas skolotāja Olga Jegorova tika iepazīstināti ar VBF piedāvātajiem studiju virzieniem, un vides un ūdenssaimniecības specialitātes specifiku un studentu ikdienu, par kuru plašāku ieskatu var gūt arī noskatoties video https://www.youtube.com/watch?v=KWOzJ0J0SPo.

Skolēni piedalījās erudīcijas konkursā par ūdens tēmu un atbildēja uz jautājumiem par ezeriem, upēm un ūdens īpašībām.

Skolnieki strādāja četrās radošajās darbnīcās:

1. Ūdens un ogļskābās aprite dabā;

2. Ūdens filtra izgatavošana, izmantojot smiltis;

3. Cauruļu montāžas darbi;

4. 3D zīmējumu izgatavošana.

Darbnīcu noslēgumā tika organizētas kuģīšu sacensības Daugavas upes posma modelī, kuras vadīja docents Kārlis Siļķe.

Pēc darbnīcām pateicības vārdus laboratorijas vadītājai Ingai Grīnfeldei un fakultātei veltīja abas skolas pedagoģes. "Liels sirsnīgs paldies Jums, Inga, un Jūsu radošai komandai par siltu pieņemšanu, par interesantām, ļoti saturīgām, jēgpilnām un pārdomātām nodarbībām. Prieks redzēt tik radošus un ieinteresētus cilvēkus. Vēlam veiksmi Jūsu studentu laiviņām ceļojumā pa dzīves un karjeras viļņiem," tā bioloģijas skolotāja Ludmila Laguna un ķīmijas skolotāja Olga Jegorova.

Īpaša pateicība arī Vides un ūdenssaimniecības 2. kursa studentiem: Alisei Trifanei, Kristapam Knāviņam, Rolandam Leveikam, Oskaram Eidukam, Kristapam Zālītim, Līnai Salmiņai, Elīnai Austrai Siliņai, DenisaiKalpakai, Sindijai Šmiukšei.

Vairāk informācijas par LLU piedāvātajām radošajām aktivitātēm skolēniem:https://www.llu.lv/llu-piedava-izzinosas-un-radosas-aktivitates-skoleniem

Vairāk informācijas par Meža un ūdens resursu zinātnisko laboratoriju var atrast www.murzl.llu.lv un Vides un ūdenssaimniecības specialitāti - http://www.vbf.llu.lv/vide-un-udenssaimnieciba).

Interesenti var sazināties arī ar laboratorijas vadītāju Ingu Grīnfeldi (inga.grinfelde@llu.lv). 

Pievienots 04/04/2016