Pārlekt uz galveno saturu

Tadžikistānas studenti LLU iegūst zināšanas par pārtikas drošību

Attēla autors: Lana Janmere

No 29. februāra līdz 15. martam LLU viesojas 15 Tadžikistānas studenti, kas Tempus programmas projekta ietvaros gūst zināšanas pārtikas kvalitātē un drošībā LLU mācībspēku vadībā un piedalās dažādos laboratorijas darbos.

LLU sadarbībā ar kolēģiem no Lietuvas un Slovākijas īsteno projektu "Augstākās izglītības pārtikas kvalitātes un drošības jomā modernizācija Tadžikistānā" ("Modernisation of higher education in the area of food quality and safety in Tajikistan"), kas tika sākts 2014. gadā. Projekts tiek realizēts, lai izstrādātu maģistra studiju programmu "Pārtikas kvalitāte un drošība" Tadžikistānas studentiem.

Līdz šim notikušas vairākas Tadžikistānas pārstāvju vizītes Latvijā, kurās viesi iepazinuši LLU studiju un zinātnisko bāzi, un šobrīd apmācībā Latvijā piedalās pirmā studentu grupa un divi mācībspēki. Apmācību mērķis ir aprobēt LLU, Slovākijas un Lietuvas mācībspēku izstrādāto studiju programmu, lai to pēc tam varētu īstenot Tadžikistānas Agrārās universitātes kolēģi.

Studējošie Latvijā divu nedēļu laikā piedalās lekcijās par pārtikas infekcijām, pārtikas tekstūru un mikrostruktūru un pētījumu metodoloģijas jautājumiem. Apmācību ietvaros tiek īstenoti praktiskie darbi Pārtikas tehnoloģijas un Veterinārmedicīnas fakultāšu laboratorijās, kā arī mācību ekskursijas uz dažādiem pārtikas pārstrādes uzņēmumiem – Latvijas Piens, Spilva, Saldus gotiņa, Meduspils un Jaunpils pienotava, lai pārliecinātos, kā pārtikas kvalitātes nodrošināšana tiek īstenota Latvijas uzņēmumos.

Pēc apmācībām Latvijā Tadžikistānas studenti dodas uz 2 nedēļu apmācībām Slovākijā. No aprīļa līdz novembrim apmācības LLU un Tadžikistānas mācībspēku vadībā turpināsies Tadžikistānā.

Savukārt 8. martā plkst. 19.00 LLU Sporta centrā norisināsies draudzības futbola spēle starp LLU un Tadžikistānas studentiem, kuru aicināts apmeklēt ikviens futbola mīļotājs.

Pievienots 04/04/2016