Pārlekt uz galveno saturu

“Zemgale/LLU" izstājas no cīņas par medaļām

12. martā Volvo ledus hallē notika ceturtā tikšanās Latvijas Virslīgas izslēgšanas spēļu sērijā starp HK “Zemgale/LLU" un HK “Prizma". Jelgavniekiem bija nepieciešama uzvara, lai izlīdzinātu sērijas rezultātu, bet Šekspīra drāmas vērtas spēles izskaņā ielaista ripa sīkas kļūdas dēļ un zaudējums ar rezultātu 3:4, pabeidzot šo sezonu bez godalgām.

Pirmo trešdaļu abas komandas iesāka ārkārtīgi piesardzīgi. HK "Prizma", spēlējot no aizsardzības un cerot izmantot pretinieka kļūdas, bet HK "Zemgale/LLU" - baidoties iekrist uz rīdzinieku pretuzbrukumiem. Diemžēl ceturtajā spēles minūtē tādu uzbrukumu uz saviem vārtiem viņi izlaiž un uzbrucējs Vitālijs Hvorostiņins atklāj spēles rezultātu – 0:1. Jelgavnieki, kuriem vairs nav atkāpšanās iespēju un ir vajadzīga tikai uzvara, lielāko daļu trešdaļas pavada pretinieka aizsardzības zonā, meklējot piekļuvi Edgara Lūsiņa sargātajiem vārtiem. Divpadsmitajā minūtē šo iespēju HK "Zemgale/LLU" spēj izvedot paši. Ar precīzām piespēlēm uzbrucēji atbruņo rīdzinieku aizsargus un pēc Raivja Kurnigina piespēles, Sandim Zolmanim atliek tikai ievirzīt ripu neaizsargātos vārtos, izlīdzinot spēles rezultātu – 1:1. Trešdaļas turpinājumā jelgavnieki turpināja uzbrukt, bet HK "Prizma" atbildēja ar dažiem, bet ārkārtīgi bīstamiem pretuzbrukumiem. Trešdaļas izskaņā HK "Zemgale/LLU" izpelnījās noraidījumu un otro trešdaļu bija spiesta uzsākt mazākumā.

Pirmajā trešdaļā iegūtais mazākums kļūst par lūzuma punktu spēles attīstībai, jo HK "Prizma" aizsargs Krists Apsītis sešpadsmitajā sekundē ar metienu no zilās līnijas gūst vārtus un izvirza savu komandu vadībā ar rezultātu – 1:2. HK "Zemgale/LLU" spēlētāji lika lietā visas savas prasmes, bet iemest ripu nekādi nevarēja, bet rīdzinieki savukārt atbildēja ar retiem un bīstamiem pretuzbrukumiem. Astotajā trešdaļas minūtē jelgavnieki nopelna noraidījumu, kuru savā labā ar tālo metienu vārtu augšējā stūrī izmanto HK "Prizma" uzbrucējs Vitālijs Hvorostiņins – 1:3. Zaudētie vārti motivē HK "Zemgale/LLU" veidot maksimālu ofensīvu un viņi praktiski visu atlikušo trešdaļas laiku pavadīja pretinieka aizsardzības zonā. Trešdaļas astoņpadsmitajā minūtē, kad HK "Prizma" zaudēja ripu laukuma vidū, uzbrukumā caur centru bija spiests doties Atvars Tribuncovs. Viņa partneri no visām pusēm bija piesegti ar pretinieku spēlētajiem un viņam nekas neatlika, kā pašam doties uz vārtiem. Vārtsargs Edgars Lūsiņš atvairīja ripas raidījumu, bet tā atleca uz pusi, kur atradās uzbrucējs Iļja Četvertaks, kurš guva vārtus un deva HK "Zemgale/LLU" cerības staru uz rezultāta izlīdzināšanu – 2:3.

Būdama iedzinēju lomā, HK "Zemgale/LLU" visiem spēkiem centās atspēlēties, lai nezaudētu ārkārtīgi svarīgā spēlē. Bet arī pretinieks sajūtot, ka var nejauši zaudēt kādas kļūdas dēļ, krietni agresīvāk devās uzbrukumos un, lai tos apturētu, jelgavnieki vienreiz pārkāpa noteikumus, bet uz ilgāku laiku palika bez iespējas atspēlēties. Tuvāk trešdaļas vidum, HK "Zemgale/LLU" atgrieza sev ripas kontroli un konstanti apdraudēja pretinieka vārtus. Trešdaļas devītajā minūtē rīdzinieku aizsardzības zonā uzbrucējs Kristaps Millers cīņā pie borta ar vairākiem pretiniekiem izcīna ripu un precīzi piespēlē to Iļjam Četvertakam, kuru pie vārtiem vienu pašu atstāja aizsargi. Iļjam otro reizi spēlē nenotrīc rokas un viņš precīzi ieraida ripu vārtos, izlīdzinot rezultātu – 3:3. Līdz trešdaļas beigām bija atlikušas vēl 12 minūtes un abas komandas bija spiestas atsākt cīņu par uzvaru no jauna. HK "Zemgale/LLU" uzvarēt bija ļoti svarīgi un tāpēc viņi pārsvarā uzbruka, bet HK "Prizma" piekopa sērijā iestrādāto taktiku, spēlējot no aizsardzības un gaidot uz pretinieka kļūdām. Divpadsmitajā minūtē viņi gaidīto arī sagaidīja. HK "Zemgale/LLU" aizsargs, izejot no savas zonas, zaudē ripu, bet pirmais pie tās ir HK "Prizma" aizsargs Valerijs Fiļimonovs, kas dodas ātrā pretuzbrukumā un viegli tiek galā ar vārtsargu – 3:4. Diez vai ir viegli aprakstīt, kādas sajūtas bija jelgavniekiem pēc tik viegli zaudētiem vārtiem, bet komanda centās atspēlēties. HK "Prizma" savukārt paņēma 30 sekunžu pārtraukumu un pārgāja pie vienkāršas stratēģijas – mest ārā ripu no savas zonas un spēlēt tikai aizsardzībā. Tas viņiem arī izdevās, jo jelgavnieki tā arī nespēja atspēlēties, piedzīvodami vienu no smagākiem zaudējumiem šajā sezonā.

Savā ziņā HK "Prizma" atspēlējās HK "Zemgale/LLU" par to, ka pagājušā sezonā jelgavnieki laupīja viņiem iespēju saglabāt Latvijas čempionu titulu. Diemžēl ar šo zaudējumu HK "Zemgale/LLU" sezona noslēdzās un arī izsīka cerība, ka komanda izcīnīs kādu no medaļām jubilejas Latvijas Virslīgas čempionātā.

Informāciju sagatavoja Ruslans Antropovs.

Pievienots 04/04/2016