Pārlekt uz galveno saturu

Mans veiksmes stāsts

Par to, ka vēlos gūt starptautisku studiju pieredzi, zināju jau iestājoties augstskolā. Nolēmu, ka 3.kursa rudens semestris būs piemērots, lai studētu Huelvas Universitātē Spānijā. Mani pārliecināja gan plašā studiju kursu izvēle angļu valodā, gan iepriekšējo studentu pozitīvās atsauksmes, gan dienvidu siltais vilinājums un Spānijas kultūra.

Erasmus+

Divas dienas pēc savas 21.dzimšanas dienas devos ceļā, vēl neapzinoties, kas īsti mani sagaida un ka pusgadu nodzīvot tālu no mājām nemaz nebūs tik viegli.

Jau esot Latvijā, sociālajos tīklos biju iepazinusies ar citiem studentiem, un tādējādi dzīvokļa biedrs man bija atrasts. Atlika tikai atrast dzīvokli. Arī tas izdevās veiksmīgi gan man, gan citiem universitātes studentiem, jo pilsētā ir ļoti daudz dzīvokļu, kas tiek izīrēti. Jārēķinās, ka sadzīves apstākļi atšķiras no tā, kā tas ir Latvijā. Huelvā dzīvokļos ūdens tiek sildīts ar gāzi, ir flīžu grīdas, nav centrālās apkures vai plastmasas logu – ziemā var arī pamatīgi nosalt un saprast, ka ārā ir siltāk kā iekštelpās. Bet visas šīs mazās nepilnības ar laiku kļūst par ikdienu, kas Erasmus studentam netraucē. Un kas gan tā par ziemu Huelvā? Februārī palika žēl, ka jau jābrauc mājās – ārā pavasaris un + 20 grādi.

Bet, runājot par galveno, kāpēc es ierados Spānijā – Huelvas Universitāte. Mans spāņu valodas zemais līmenis man lika izvēlēties visus kursus angļu valodā. Attiecīgi manu kursu pasniedzēji bija angliski runājoši, tomēr gan bibliotēku darbinieki, gan cits skolas personāls pārsvarā ar angļu valodu ir uz "jūs". Tomēr tas neradīja neērtības, jo spāņi paši par sevi ir ļoti atsaucīgi un visu var atrisināt gan ar zīmju valodu, gan ar pāris spāņu valodas vārdu krājumu. Manās lekcijās galvenais akcents tika likts uz darbu grupās un mutisku prezentāciju sagatavošanu, tāpēc attīstīju komunikabilitāti un spēju sastrādāties ar nepazīstamiem cilvēkiem. Huelvas Universitātē izcili novērtēju to, ka LLU pasniedzēji studentiem māca uzstāties auditorijas priekšā. Rezultāti eksāmenos bija dažādi, bet mans augstākais vērtējums - 65 cilvēku konkurencē kursā Biznesa komunikācija, iegūstot "Best Student Platinum Award" atzinumu un nesot mājas augstskolas vārdu pasaulē.

Huelvas Universitāte var lepoties ar lielisku Internacionālā ofisa darbību, kas ārzemju studentiem ļoti palīdz iedzīvoties pilsētā. Ofiss regulāri organizē pasākumus un ekskursijas, kas ir lieliska iespēja brīvajā laikā ceļot. Man vienmēr paliks atmiņā Erasmus laikā piedzīvotais - studentu ballīte uz kuģa saulrieta laikā, internacionālo vakariņu pasākums, pasaulslavenas tūristu vietas, piemēram, Gibraltārs, Madride, Portugāles klinšainie krasti utt.

Mans ieteikums studentiem, kas vēl tikai domā par došanos Erasmusā – tur nav, ko domāt, jo šādas fantastiskas iespējas ir jāizmanto!

Madara Ģenderte

Pielikums Izmērs
kopbilde 48.88 KB
Pie jūras 626.36 KB
kopbilde 2 133.39 KB
Pievienots 10/04/2016