Pārlekt uz galveno saturu

Viens pret visu Spāniju

Šis bija gads, kurā piepildījās daudzi mani sapņi un daži tika aizsākti. Lai tiktu uz Spāniju, nācās ļoti papūlēties, jo skola, kuru es izvēlējos, bija pilnīgi cita un neviens no universitātes tur nebija bijis.

Erasmus+

Mācījos jau no pirmās dienas, meklējot informāciju un sūtot e-pastus, lai noskaidrotu nepieciešamo informāciju. Nācās likt lietā savas angļu valodas zināšanas. Sākumā gāja smagi, bet tagad varu teikt, ka esmu pavirzījies milzīgu soli uz priekšu valodas pielietošanā. Tā kā man visas mācības bija spāņu valodā, nācās pieņemt jaunu izaicinājumu un iemācīties arī šo valodu. Šobrīd ir ielikts ļoti labs pamats, un, viennozīmīgi, ar skatu nākotnē pilnībā apgūstot šo valodu.

Beidzot arī pienāca diena, kad pametu mājas un devos svešumā. To darīju viens pats ar dažām norādēm, lai nepazustu pilnīgi svešā pilsētā. Nezināju, ko gaidīt. Pat īsti iekšēju baiļu nebija. Spēju saglabāt iekšējo mieru un, līdz ar to, visu atradu un nokļuvu, kur vajadzēja.

Tā kā viņi nepiedāvā nekādas kopmītnes, dzīvoju divistabu dzīvoklī un īrēju vienu istabiņu. Cenas par īri ir ļoti augstas un ir pagrūti atrast ko lētu un tuvu fakultātei. Varētu teikt, ka visi komunālie pakalpojumi ir divreiz dārgāki nekā Latvijā, un ziemā šeit ir ļoti augsts, skatoties, uz viņu mājām, kas ir domātas vasarai, līdz ar to ir daudz jākurina un beigās attiecīgi jāmaksā. Bet man ļoti patika izvēlētā vieta. Bija kluss, tuvu parks, kurā varēja atpūsties un pasportot, un skola līdz, kurai nebija tālu jāiet.

Pirmo mēnesi bija spāņu valodas kursi, kuros satiku citus Erasmus studentus no dažām pasaules valstīm. Bija interesanti uzzināt, kaut ko  jaunu par citām valstīm un cilvēkiem. Iepriecināja tas, ka bija ne tikai jāapgūst valoda, bet arī bija kulturālās aktivitātes, kurās mēs devāmies iepazīt pilsētu, apskatīt muzejus, braucām ekskursijā un iepazinām bagāto Spānijas kultūru. Ļoti daudz uzzināju.

Pēc kursiem sākās mācību gads izvēlētajā fakultātē. Nezināju, ko gaidīt, kādi būs kursa biedri, pasniedzēji un mācību process. Fakultāte atrodas noslēgti no lielpilsētas, bagātīgā botāniskā dārzā. Skolas un mācību līmeni ir augsts. Pasniedzēji ir zinoši un lekcijas pasniedz kvalitatīvi, kā arī neliedza savu palīdzību man. Fakultātē pieejama bibliotēka ar bagātīgu nozares literatūru, kā arī pieejama datorklases, kuru var izmantot jebkurā laikā. Biju nedaudz pārsteigts, jo manā 3. kursa industrijas grupiņā bija ap 10 studentu. Reizēm pat sagadījās tā, ka mēs lekcijā sēdējām un klausījāmies vien divi cilvēki. Man tas likās interesanti un tādā veidā pat veidojās labāks kontakts ar pasniedzēju. Viņiem angļu valodas līmenis ir dažāds. Reizēm bija ļoti grūti saprasties, bet viss vajadzīgais tika izdarīts un nokārtots.

Kursa biedri bija atsaucīgi un palīdzēja man, kad vien lūdzu. Viņi ir atvērti, smaidīgi un daudz runā. Devāmies arī dažos izbraucienos ap Madridi. Ļoti patika, jo daudz redzēju un uzzināju. Izmantoju arī fakultātē sniegto iespēju un iestājos kalnu klubā. Kopā devāmies pārgājienos kalnos un slēpot. Emocijas vispozitīvākās, jo man ļoti patīk kalni.

Lieldienu brīvlaiku izmantoju, lai dotos apskatīt Spānijas dienvidus, skaistās Vidusjūras pludmales un nedaudz Atlantijas okeānu. Tā arī sēdos autobusā un devos ceļā. Tika nostaigāti neskaitāmi kilometri, kur vien deguns rādīja. Kaut vai laiks īpaši nelutināja, bet piedzīvojums bija liels. Beidzoties mācību gadam, devos apskatīt Baselonu. Skaista pilsēta, pavadot laiku laiskojoties pludmalē un izbaudot interesanto Gaudi arhitektūru. Pēdējo vēl apskatīju Spānijas pašus ziemeļus. Iespaidīgas krasta klintis, skaists piejūras ciematiņš un pludmales ar baltām smiltīm. Skaista vieta, kur noteikti ir vērts atgriezties. Spānija ir ļoti skaista zeme un katrā pilsēta ir, ko redzēt.

Spānijā tika pavadīts piedzīvojumiem bagāts gads. Iemācījos ļoti daudz gan gudrībai, gan dzīvei, un iedrošināja cīnīties pat tad, kad tas likās neiespējami un pārāk grūti.

Iesaku visiem izmantot Erasmus sniegtās iespējas. Ja alkstat piedzīvojumu kāres, tad tas ir tieši tas, kas vajadzīgs. Šādi ir ļoti laba iespēja iepazīt Izvēlēto valsti, cilvēkus, kultūru un nodibināt jaunus sakarus citās valstīs.

 

Reinis Rāvietis, Meža fakultāte

Pielikums Izmērs
Izbraucina uz blakus pilsetiņu 561.79 KB
Parkā pie mājas 236.29 KB
Pārgājienā kalnos 322.18 KB
Kalnos slēpojot 192.17 KB
Pievienots 10/04/2016