Pārlekt uz galveno saturu

Nekad nepadodies...Nienburga- lieliska prakses vieta!

Prakses vietu izvēlējos Vācijā. Sākumā bija vairāki varianti, bet liela daļa firmu atteica. Biju jau atmetis cerību par praksi ārzemēs. Beigu beigās viens uzņēmums bija ar mieru ar mani sadarboties.

Šī bija mana pirmā prakse jeb darba vieta ar tik ilgu prakses termiņu, jo iepriekš bija prakse specialitātē tikai 3 nedēļas.

Darba diena parasti ilga no 8:00- 17:00 vai pat no 6:00- 17:00. Pamatā darbs tika organizēts uz kvalitāti. Reizēm likās, ka vācieši strādā pārāk lēni, bet bija jāsaprot, ka galvenais ir kvalitāte. Darbā bija dažādi kolēģi, kuri kontaktējās ar mani angļu, vācu un krievu valodās, lielākoties runāju un izteicos angļu valodā. Gados vecākie kolēģi runāja tikai vāciski un prakses beigās sapratu viņu teikto, jo sākumā ar vācu valodu gāja grūti.

  Svarīgi bija iesaistīties arī aktivitātēs pēc darba, jo tādā veidā var iepazīt jaunus draugus un cilvēkus, iepazīt valsts kultūru, mācīties valodu. Pirmdienās un trešdienās apmeklēju vācu valodas kursus, otrdienās un ceturtdienās piedalījos sporta aktivitātēs, un brīvdienās arī apmeklēju dažādus pasākumus. Tie bija veidi, kā sevi pierādīt ne tikai darbā.

Vācijā salīdzinot ar Latviju, man likās iespaidīgi Vācijas ceļi un transporta kvalitāte. Bieži vien arī darbā vajadzēja saskarties braukšanu pa Vācijas ceļiem, ceļu kvalitāte ir ļoti laba un braukšana reizēm ir ātra. Pozitīvi likās arī tas, ka viņi izmanto visas transporta iespējas. Vāciešiem ir labi organizēts vilcienu transports, redzēju arī, ka viņi rūpniecībā izmanto ūdenstransportu.

Cenas Vācijā ir nedaudz augstākas, kā Latvijā, bet ir arī atsevišķas preces, kuras ir lētākas nekā Latvijā. Piemēram, pārtika ir nedaudz dārgāka, apģērbu cenas ir dažādas, dzīvošana gan ir dārgāka. 

Vācu valodas apmācības kursi bija viens no galvenajiem priekšnoteikumiem, ko uzstādīja uzņēmuma vadītājs. Sākumā gāju pie privātskolotājas, jo nevarēju uzreiz atrast attiecīgus kursus. Bet pēc tam atradu pilsētā vācu valodas kursus, kuri bija diezgan noderīgi un interesanti.

Dzīvoju Nienburgas pilsētā, kura ir neliela, bet skaista. Lai gan paziņa teica, ka tā ir viena no noziedzīgākajām pilsētām Vācijā, man tā nelikās. Nienburgā ir skaista vecpilsēta. Līdz Brēmenei ir aptuveni 70 km, kura ir bagāta ar kultūru. Nedaudz tuvāk ir Hannovere, no Nienburgas līdz Hannoverei ir aptuveni 50 km, tur ir skaista vecpilsēta un citi apskates objekti, kā piemēram, ļoti krāšņs Hannoveres Zooloģiskais dārzs.

Citiem Erasmus dalībniekiem iesaku izmantot iespēju dzīvot ārzemēs. Izpildīt un piedalīties visā, ko sniedz attiecīgais uzņēmums un valsts, jo tikai tā var gūt pieredzi, kura, manuprāt, palīdzēs turpmākajās studijās un dzīvē. Domāju, ka mana izvēle praktizēties Vācijā ir pareiza, jo apguvu jaunas tehnoloģijas, iepazinos arī ar vāciešu darba kultūru un stilu, apguvu vācu valodas pamatus, kas man var noderēt turpmākajā dzīvē. 

 

Kristaps Ence, Lauku Inženieru fakultāte

Pielikums Izmērs
Pilsētas ieliņa 890.97 KB
Prakses vieta 694.2 KB
Ziemassvētki, bet no sniega ne miņas 890.97 KB
Pievienots 29/04/2016