Pārlekt uz galveno saturu

Dārzkopības institūta dārzā uzplaukuši ceriņi

Attēla autors: Lana Janmere

Šobrīd Dārzkopības institūta dārzā zied smaržīgie ceriņi. Tādēļ dārzs un selekcionāra Pētera Upīša piemiņas muzejs atvērts apmeklētājiem katru dienu no pl.9.00-19.00.

Apmeklētāji aicināti izjust ceriņu burvību Dārzkopības institūta dārzā Dobelē, kur atrodas lielākais ceriņu stādījums Baltijā, kā arī viena no plašākajām ceriņu kolekcijām pasaulē – vairāk kā 230 šķirnes. Šopavasar Dārzkopības institūta vadošā pētniece Sarmīte Strautiņa saņēmusi prestižo Starptautiskās Ceriņu Asociācijas apbalvojumu par kolekcijas uzturēšanu un attīstīšanu. Dārzā zied reti sastopamie divkrāsainie ceriņi, kā arī pasaulē vienīgā dzeltenā ceriņa šķirne.

Selekcionāra Pētera Upīša piemiņas muzejā skatāma gleznu izstāde un iespējams noskatīties režisora Herca Franka, 1974.gadā Rīgas Kinostudijā uzņemto dokumentālo filmu par selekcionāru Pēteri Upīti "Esības prieks".  
Ceriņu dārzs un Pētera Upīša piemiņas muzejs atvērts apskatei katru dienu no pl.9.00-19.00. (sestdien,28.maijā no pl.14.00 ieeja dārzā būs tikai ar Ceriņu koncerta biļetēm.)

Ieeja dārzā un muzejā 3.00 EUR; senioriem, skolēniem, 3. grupas invalīdiem (uzrādot apliecību) - 2 EUR; skolēnu grupām (klasei) - 0.50 EUR.

Grupu ekskursijas iepriekš pieteikt iespējams, zvanot pa tālr. 26408655.

Stādu tirdzniecība no plkst. 8 līdz 17, tālr. 29126471.

Ceriņu dārzā katru dienu nopērkami Dārzkopības institūta augļu un ogu gardumi, arī īpašais Ceriņu ziedu ievārījums. 

Dārzkopības institūts

 

Pievienots 27/05/2016