Pārlekt uz galveno saturu

Eižena Ostvalda balva piešķirta profesoram Imantam Liepam

Attēla autors: Ruslans Antropovs

LLU Zinātnes padomes 25. maija sēdē vienbalsīgi nolemts piešķirt Eižena Ostvalda vārdisko balvu mežzinātnē Meža fakultātes profesoram Imantam Liepam.

Profesors Imants Liepa ar savu aktīvo pedagoģisko, zinātnisko un sabiedrisko darbību ir devis būtisku ieguldījumu LLU, Meža fakultātes un visas Latvijas meža nozares attīstībā. Profesors ir ilggadīgi vadījis Meža fakultātes maģistrantūras un doktorantūras studiju programmas. Ievērojams ir profesora zinātniskais devums biometrisko metožu integrācijā bioloģijas zinātnēs un mežzinātnē, koksnes pieauguma noteikšanas metodikas izstrādē, kā arī oglekļa piesaistes izpētē dažādām koku sugām.

Profesors ir autors vairāk kā 250 zinātniskajām publikācijām un 130 šķirkļiem Meža enciklopēdijā (2003). Regulāri uzstājas dažādās zinātniskajās konferencēs.

Turklāt I. Liepa ir aktīvs arī sabiedriskajā darbā, jo 24 gadus vadījis LLU Senāta darbu un bijis tā priekšsēdis kopš Senāta pastāvēšanas laika līdz šī gada pavasarim.

Viņa nopelnus meža nozares attīstībā novērtējuši nozares pārstāvji, 2010. gadā pasniedzot Meža nozares Gada balvu "Zelta čiekurs" par mūža ieguldījumu.

Eižena Ostvalda balvu piešķir par ieguldījumu mežzinātnes nozares attīstībā pasaules un Latvijas mērogā un zinātniskajām publikācijām vispāratzītos zinātniskos izdevumos. Šogad konkurss veltīts Eižena Ostvalda 165 gadu atcerei. Eižena Ostvalda balvu piešķir reizi mūžā no zinātnieku kolektīva izvirzītam vadošajam zinātniekam. Balvas laureāts saņem diplomu un vienreizēju izmaksu profesora mēnešalgas apmērā viens tūkstotis viens simts septiņdesmit pieci eiro. 

Pievienots 27/05/2016