Pārlekt uz galveno saturu

Aicina uz diskusiju par ES Vienoto digitālā tirgus stratēģiju

Jelgavā 17. jūnijā viesosies Eiropas Parlamenta deputāti, lai apspriestu digitālās ēras likumus un to nozīmi katra Latvijas cilvēka dzīvē. Pasākuma programmā paredzēta diskusija Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU) par Eiropas Savienības (ES) Vienoto digitālā tirgus stratēģiju.

Eiropas Parlamenta deputāti Jelgavā tiksies vairākos pasākumos kopā ar pedagogiem, informācijas tehnoloģiju (IT) nozares pārstāvjiem, studentiem, senioriem, mākslas skolas audzēkņiem un citiem interesentiem, lai apspriestu digitālās ēras likumus un to nozīmi katra Latvijas cilvēka dzīvē: Kā cīnīties ar datu zagļiem un "Interneta apvārdotājiem"? Vai emoji kļūs par nākotnes valodu? Ko paredz Vienotā digitālā tirgus stratēģija? Kā jaunieši attēlo kibernautu piedzīvojumus digitālajā vidē? Kā interneta attīstība ietekmēs mūsu dzīvi nākotnē? Šie un daudzi citi jautājumi tiks apspriesti visas dienas gaitā.

LLU no plkst. 13.30 līdz 15.00 278. auditorijā (Senāta zālē) norisināsies Eiropas Parlamenta deputāta Krišjāņa Kariņa diskusiju ar studentiem, mācībspēkiem un nozares pārstāvjiem par ES Vienoto digitālā tirgus stratēģiju. Šo pasākumu Eiropas Parlamenta Informācijas birojs rīko sadarbībā ar LLU Informācijas tehnoloģiju fakultāti. Lūdzam pieteikties līdz 10. jūnijam, rakstot epriga@europarl.europa.eu vai zvanot 20193392.

Informācija par citiem Digitālās piektdienas pasākumiem (lūgums pieteikties, rakstot epriga@europarl.europa.eu vai zvanot 20193392): 

9.00 - 10.30 Atbildīgā Eiropas Parlamenta deputāta Arta Pabrika diskusija ar pedagogiem par bērnu datu drošību ES Datu reformas sakarā – sadarbībā ar Jelgavas Izglītības pārvaldi (Jelgavas 3. sākumskolas zālē, Uzvaras ielā 10).

11.00 - 12.30 Praktiskā nodarbība aktīvajiem senioriem un citiem interesentiem - sadarbībā ar Jelgavas Sabiedrības Integrācijas pārvaldi. Atbildīgā Eiropas Parlamenta deputāta Arta Pabrika ievadvārdi, bet IT drošības incidentu novēršanas institūcijas CERT analītiķis Kārlis Podiņš pastāstīs par to, kā sargāt sevi no digitālās pasaules ļaundariem (Jelgavas Sabiedrības Integrācijas pārvaldes zālē, Sarmas ielā 4).

16.00 - 16.45 Jelgavas Mākslas skolas audzēkņu mākslas darbu izstādes "Kibernauta piedzīvojumi" atklāšana un konkursa laureātu sveikšana, kur piedalās Eiropas Parlamenta deputāts Krišjānis Kariņš. Pasākuma vadītājs: iestādes Kultūrapārstāvis Ivars Pirvics (Tirdzniecības centrā "Pilsētas pasāža", 2. stāvā, Driksas ielā 4). 

Visi Eiropas Parlamenta Informācijas biroja pasākumi ir bezmaksas.

Eiropas Parlamenta digitālā piektdiena Jelgavā tiek organizēta sadarbībā ar Jelgavas pilsētas domi.

Pielikums Izmērs
Programma 355.33 KB
Pievienots 06/06/2016