Pārlekt uz galveno saturu

ES mājā Rīgā Ulda Šalajeva bezmaksas vieslekcija par stratēģijām no A līdz Z, kārtojot ES ierēdņu EPSO testus

18.jūnijā no plkst. 10:00 līdz 12:30 ES mājā Uldis Šalajevs, ES institūciju darbinieks Briselē, bezmaksas vieslekcijas laikā izklāstīs soli pa solim stratēģijas, kārtojot Eiropas Savienības Eiropas Personāla atlases biroja (EPSO) atklāto konkursu datorizēto priekšatlases daudzizvēļu testus. Vieslektors U.Šalajevs kopā ar klātesošajiem analizēs arī konkrētus priekšatlases testu paraugus, kā arī sniegs praktiskus ieteikumus to pildīšanai. 

Līdz š.g. 14.jūnijam – interesenti vēl var reģistrēties EPSO atklātajam konkursam darbam par administratoru revīzijas jomā (AD5 un AD7 kategorijās). EPSO regulāri rīko atklātus konkursus, lai atlasītu darbiniekus, kuri ir talantīgi, motivēti un augsti kvalificēti savā profesionālajā jomā, izveidojot kandidātu rezerves sarakstus, no kuriem ES iestādes pieņems darbā pastāvīgos ierēdņus – administratorus (AD) un asistentus (AST).

Vai vēlaties strādāt ES iedzīvotāju labā ES institūcijās vai aģentūrās kādā no 28 ES dalībvalstīm vai citviet kādā no 139 ES delegācijām pasaulē un būt par vienu no ES ierēdņiem, kurš plāno, ievieš un uzrauga ES nozaru politikas? Esat gatavs strādāt daudzkultūru komandā un pastāvīgi atjaunināt savas profesionālās zināšanas? Jums ir pieredze starptautisko attiecību, jurisprudences, tulka vai tulkotāja, komunikācijas speciālista, ekonomista, auditora, IT inženiera vai citā specialitātē? Nāciet, uzziniet un izmēģiniet EPSO priekšatlases testus š.g. 18.jūnijā no plkst. 10:00 līdz 12:30 ES mājā (Aspazijas bulvārī 28, Rīgā, 1.stāvā), līdzi ņemot savu skaitļotāju un rakstāmpiederumus.

Uldis Šalajevs (33, Madonas novadnieks) 2007.gadā absolvēja Latvijas Lauksaimniecības universitātes Informācijas tehnoloģiju fakultāti. Pēc stažēšanās Eiropas Parlamentā 2009. un 2010.gadā Briselē, U.Šalajevs divus gadus strādāja Eiropas Ārējās darbības dienestā (EEAS) par rīkotājdirektora Eiropas un Centrālās Āzijas jautājumos palīgu, tad par palīgu Eiropas Savienības Komisāru kabinetos. Šobrīd U.Šalajevs ir Preses asistents Eiropas Komisijas Preses dienestā Briselē.

Reģistrēšanās: Vietu skaits ir ierobežots, tāpēc aicinām interesentus pieteikties tiešsaistē http://goo.gl/forms/j84Rwh8zCxtv3gHO2 vai zvanot pa tālruni 67085445.

PAPILDUS INFORMĀCIJA:

Par EPSO datorizētiem priekšatlases daudzizvēļu testiem

Lielākajai daļai konkursu EPSO rīko datorizētus priekšatlases daudzizvēļu testus. Testu grūtības pakāpi un saturu nosaka atlases komisija, pamatojoties uz EPSOpriekšlikumiem. Testus vērtē ar datoru palīdzību. Atkarībā no konkursa, priekšatlases testos var būt šādi elementi:

- teksta loģiskās analīzes tests, kurā vērtē spēju loģiski spriest un saprast vārdisku informāciju;

- matemātisko iemaņu tests, kurā vērtē spēju loģiski spriest un saprast matemātisku informāciju;

- abstraktās domāšanas tests, kurā vērtē spēju loģiski spriest un saprast attiecības starp jēdzieniem, kas neietver ne valodiskus, ne telpiskus, ne skaitliskus elementus;

- situācijas analīzes tests, kurā vērtē raksturīgu uzvedību darba vidē;

- valodas prasmju tests(-i);

- konkrēto profesionālo prasmju tests(-i).

EPSO atklāto konkursu gaitā notiek vairāki eksāmeni, kuros kandidāti savstarpēji konkurē. Šajos konkursos var piedalīties visi Eiropas Savienības pilsoņi, kuri atbilst noteiktajām prasībām. Šī procedūra sniedz visiem kandidātiem vienādas iespējas parādīt spējas un garantē uz rezultātiem balstītu atlasi, ievērojot vienlīdzīgas attieksmes principu.

Nokārtojot datorizēto priekšatlases daudzizvēļu testus, kuri ir bezmaksas un ir pirmais solis, kandidāti tiek uzaicināti uz pārbaudījumiem vērtēšanas centrā, kuri ilgst vienu vai divas dienas un  visticamāk Briselē vai Luksemburgā. Uz šā posma pārbaudījumiem aicināto kandidātu skaits būs ne vairāk kā trīs reizes lielāks par katrai pakāpei atlasāmo kandidātu skaitu. Veiksmīgi izturot 2.atlases kārtu, pēc kandidātu apliecinošo dokumentu pārbaudes, atlases komisija izveidos to atbilstošo kandidātu rezerves sarakstu katrā pakāpē, kuri vērtēšanas centra posma pārbaudījumos ieguvuši augstāko novērtējumu, līdz tiks sasniegts norādītais atlasāmo kandidātu skaits. Rezerves saraksts un tajā publicētie ierēdņu kandidātu vārdi alfabēta secībā būs pieejams visām ES institūcijām, kuras tad ir tiesīgas uzrunāt šos kandidātus darbam ES institūcijās.

Eiropas Savienības Eiropas Personāla atlases birojs (EPSO)

EPSO atlasa darbiniekus ES iestādēm un aģentūrām, tostarp Eiropas Parlamentam, Padomei, Eiropas Komisijai, Tiesai, Revīzijas palātai, Eiropas Ārējās darbības dienestam, Ekonomikas un sociālo lietu komitejai, Reģionu komitejai, Eiropas Datu aizsardzības uzraudzītājam un Eiropas Ombudam. Pēc tam katra ES institūcija un aģentūra var pieņemt darbiniekus no EPSO atlasīto pretendentu vidus.

Vairāk:

- EPSO Atklāto konkursu reglamentējošie vispārīgie noteikumi (2015/C 070 A/01).

Vakances darbam ES iestādēs un aģentūrās.

Karjeras iespējas ES institūcijās

- Eiropas Savienības Eiropas Personāla atlases birojs (EPSO).

- Saistīts avots: Eiropas Savienības māja Rīgā

Jautājumiem un reģistrēšanās:

Anita Jansone, Eiropas Savienības mājas Zināšanu, sarunu un mākslas istabu vadītāja, t.67085446, e-pasts: Anita.Jansone@esmaja.lv.

Atgādinām, ka visi pasākumi ES mājā ir bezmaksas.

Pievienots 10/06/2016