Pārlekt uz galveno saturu

ESAF iesāk LLU vasaras izlaidumu laiku

17. jūnijā divos kuplos izlaidumos jaunos absolventus sveica LLU Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultāte (ESAF), kas jau tradicionāli kā pirmā iesāk universitātē vasaras izlaidumu laiku.

Šogad ESAF pamatstudiju un maģistrantūras programmas absolvē 159 jaunie sociālo zinātņu speciālisti ekonomikā, socioloģijā un vadībā. No tiem 108 ieguva bakalaura grādus, bet 51 absolvents – maģistra grādu.

Pamatstudiju programmā “Ekonomika” studijas noslēguši 68 absolventi, no kuriem studentes Diāna Pupina un Rūta Rutkupe saņēma diplomus ar izcilību. Savukārt socioloģijas virziena programmā “Organizāciju un sabiedrības pārvaldes socioloģija” diplomus saņēma 8 studenti, un viena no tām ir Elīna Vārtukapteine, kurai izsniegts diploms ar izcilību.

Vadības virziena pamatstudiju programmās “Iestāžu un uzņēmumu ārējie sakari” un “Komercdarbība un uzņēmuma vadība” ir attiecīgi 5 un 28 jaunie absolventi. Turklāt pēdējā no tām šogad svin 10 gadu jubileju, un pirmo reizi tās īstenošanas laikā sveikta absolvente Annija Roziņa, kas saņēma diplomu ar izcilību.

Fakultātes vadība lepojas, ka šogad diplomi ar izcilību izsniegti dažāda virziena studiju programmās. Turklāt absolventu vidū ir K. Ulmaņa un J. Vanaga stipendiāte Kristīne Kalniņa, bijušais LLU Studējošo pašpārvaldes vadītājs Kristaps Feldmanis.  Tāpat pateicība tika izteikta arī Rihardam Salakam, kurš vienmēr ir bijis atsaucīgs un augstu turējis LLU un fakultātes godu, darbojies ESAF stipendiju komisijā.

Savukārt maģistra studiju programmās “Ekonomika” ir 37 jaunie absolventi, “Organizāciju un sabiedrības pārvaldes socioloģija" – 1 absolvente, “Projektu vadība” – 4 absolventi, “Sabiedrības pārvalde” – 4 absolventi un “Uzņēmējdarbības vadība” – 5 absolventi.

Maģistrantūras programmās īpašu dekānes pateicību “Par izciliem un teicamiem sasniegumiem maģistra studijās” saņēma Lāsma Aļeksējeva, Diāna Brīde, Madara Ģenderte , Karīna Tihonova un Madara Maslova. Turklāt L. Aļeksējeva papildus studijām piedalījusies arī EKOSOC projekta īstenošanā.

LLU rektore Irina Pilvere izlaidumā absolventiem atgādināja, ka pirmā un svarīgākā pērle, ko katrs cilvēks var atrast dzīvē, ir viņš pats, un aicināja neapstāties un meklēt arī citas pērles, kā nozīmīgāko no tām minot zināšanas. Turklāt ESAF dekāne Andra Zvirbule apsveica absolventus ar pareizo lēmumu, kuru viņi izdarījuši pirms dažiem gadiem, iestājoties universitātē. Un tieši šis lēmums viņiem ir nodrošinājis augstākās izglītības diploma ieguvi, kas tālāk kalpos kā labs pamats, lai kļūtu par veiksmīgiem speciālistiem.

“Latviešu valodas sakāmvārds skan: “Cāļus skaita rudenī!” Universitātē tas neīstenojas, jo mēs skaitīšanu veicam daudz ātrāk un mūsu “cāļus”, kas ir LLU lepnums, jau saskaitām līdz vasaras saulgriežiem. Šogad dažādos studiju līmeņos LLU absolvē 839 jaunie speciālisti ,” absolventus sveicot teica I. Pilvere.

Kā nākamie diplomus 18. jūnijā saņems Meža un Tehniskās fakultātes absolventi, bet pirmssvētku nedēļā LLU absolvēs pārējo 5 fakultāšu absolventi.

Pievienots 17/06/2016