Pārlekt uz galveno saturu

LLU notika starptautisks seminārs "Eiropas karjeras konsultēšanas rīki"

29. jūlijā Jelgavas pilī notika starptautisks seminārs par  Eiropas karjeras konsultēšanas rīkiem. Uz semināru bija ieradušies karjeras konsultanti, skolotāji, klašu audzinātāji, direktora vietnieki, jaunatnes darbinieki u.c. interesenti, kuru ikdiena ir saistīta ar jauniešu karjeras atbalstu un profesionālo orientāciju. 

Kāpēc tieši Jelgavas pilī? Tādeļ, ka Jelgavas pils ir ne tikai vēsturisks piemineklis, bet arī vieta, kur sevi piesaka jauni talanti, veidojas jaunie speciālisti un rodas jaunas zināšanas, kā arī ir izveidojusies tradīcija, ka Informāciju tehnoloģiju fakultāte vasaras brīvdienās rīko dažādus seminārus skolotājiem un citiem interesentiem gan par jauninājumiem, kas balstās uz informācijas tehnoloģiju izmatošanu izglītībā, gan arī par matemātikas izglītības aktualitātēm.

Šis seminārs tika organizēts Erasmus+ stratēģiskās partnerības projektā “IKT Rumānijas karjeras konsultēšanai (ICT4RoCc)” ietvaros, sadarbojoties trīs institūcijām - Informāciju tehnoloģiju fakultātei, Izglītības un mājsaimniecības institūtam un biedrībai “Izglītības inovāciju pārneses centrs”. Atklājot semināru, Informācijas tehnoloģiju fakultātes dekāns Gatis Vītols aicināja klātesošos uz sadarbību jaunu IT rīku radīšanā arī Latvijas karjeras attīstības atbalstam, kur varētu tikt iesaistīti gan Informācijas tehnoloģiju fakultātes zinātnieki, gan studenti.

Semināra gaitā tā dalībnieki tika iepazīstināti ar Erasmus+ projekta ICT4RoCc ietvaros izveidoto virtuālo platformu karjeras atbalstam un izstrādātajiem metodiskajiem materiāliem, kā arī ar labās prakses piemēriem Lietuvā un Igaunijā. Ar karjeras attīstības atbalsta aktualitātēm Latvijā, atbalsta nodrošināšanas īpatnībām un karjeras izglītības īstenošanu klātesošos iepazīstināja Izglītības un mājsaimniecības institūta lektors - Jānis Pavulēns. Savukārt Izglītības un mājsaimniecības institūta lektore Inita Soika dalījās zināšanās un pieredzē par dialoga metodes izmantošanu karjeras attīstības atbalstā.

Semināra otrajā daļa Evija Kopeika, Dr.oec, stāstīja par integrēto pieeju karjeras veidošanai Rīgas Tehniskajā koledžā, bet Sarmīte Čerņajeva (Rīgas Tehniskā Universitāte) izvērtēja karjeras kompetenču veidošanas iespējas ārpusprogrammas aktivitātēs. Savā pieredzē dalījās arī skolotājas: Agita Kalniņa (Sesavas pamatskola), Sigita Krauze (Ozolnieku vidusskola), Daiga Kaupiņa (Šķibes pamatskola) un Larisa Petrova (Jelgavas Tehnoloģiju vidusskola).

Izvērtējot semināru, tā dalībnieki atzina, ka seminārs sniedza ieguldījumu tik aktuālo  karjeras attīstības un atbalsta veicināšanas jautājumu organizēšanā, un izplatīšanā izglītības vidē, jo tas ir viens no veidiem, kā kopīgi veidot sabiedrībā izpratni par to, kas ir karjera, tās atbalsts un kāpēc tas ir nepieciešams. 

Pievienots 02/08/2016