Pārlekt uz galveno saturu

Sveikta J. Čakstes stipendiāte Kristīne Stendzeniece

Attēla autors: No LLU arhīva

Šogad 14. septembrī tiek atzīmēta Latvijas Republikas pirmā prezidenta Jāņa Čakstes 157. dzimšanas diena, kurā, suminot prezidentu, tika nolikti ziedi pie viņa pieminekļa Jelgavā un pasniegta J. Čakstes vārdā nosauktās stipendijas apliecība LLU studentei Kristīnei Stendzeniecei viņa dzimtajās mājās “Auči” Ozolnieku novadā.

Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU) J. Čakstes vārdā nosauktā stipendija šogad tika piešķirta jau 11. reizi. Šajā studiju gadā, aizstāvot zinātniski pētniecisko darbu ““Diskrēts lūgums mūsu tautietēm… padariet mūs stiprus, dodiet mums bērnus!” (J.Čakste)”, to ieguva LLU Vides un būvzinātņu fakultātes studente Kristīne Stendzeniece.

Studente zinātniski pētnieciskajā darbā apkopojusi informāciju par demogrāfiskās attīstības tendencēm Latvijā, to esošajām problēmām valstī un sniegusi iespējamos risinājumus demogrāfiskās situācijas uzlabošanai. Tāpat Kristīne veikusi vēsturisko avotu analīzi par Jāņa Čakstes ieguldījumu demogrāfijas attīstībā un Demogrāfijas lietu padomes darbību.

Kristīne ir no Ķekavas un Jelgavā studē zemes ierīcību un mērniecību. Lai gan šobrīd ir tikai 2. kursa studente, jau pirmajā studiju gadā uzrādījusi teicamas sekmes studijās, iesaistījusies zinātniskajā darbā un piedalījusies starptautiskajā studentu zinātniskajā konferencē “Students on Their Way to Science”. Turklāt studente ir aktīva arī LLU sabiedriskajā un sporta dzīvē.

“Kristīni varu raksturot kā atbildīgu, aktīvu, centīgu un sportisku studenti, kā arī cilvēku, uz kuru var paļauties. Viņa ir LLU sieviešu basketbola izlases sastāvā. Treniņus un spēles apmeklē regulāri, spējot sportu apvienot ar studijām un darbošanos fakultātes studentu pašpārvaldē. Kristīne ar prieku un gandarījumu ir pārstāvējusi savu fakultāti pirmkursnieku sacensību turnīrā, kur kopvērtējumā ieguva 2. vietu, un LLU Universiādes sporta sacensībās, kur kopvērtējumā ieguva 3. vietu,” par studentes sasniegumiem stāsta LLU Sporta centra direktors Jānis Vītols.

Vides un būvzinātņu fakultātes Studējošo pašpārvaldes bijusī vadītāja un arī J. Čakstes stipendiāte Madara Keiva stāsta, ka Kristīne ir pašpārvaldes aktīviste, piedalās dažādu pasākumu organizēšanā un uzņēmusies administrēt pašpārvaldes kontu Facebook vietnē. Turklāt piebilst, ka studija biedrene ir ļoti uzticams cilvēks ar augstu atbildības sajūtu.

Stipendijas apliecību Kristīne Stendzeniece saņēma J. Čakstes dzimtas mājās “Auči”, klātesot J. Čakstes ģimenei un iepriekšējo gadu stipendiātiem. Svinīgais pasākums ir ikgadēja tradīcija, kas vienmēr notiek bijušā prezidenta dzimšanas dienā un kurā tiek sumināts gan viņa devums Latvijas valstij, gan jauno stipendiātu darbs vēsturisko notikumu atspoguļošanā un popularizēšanā.

Pievienots 15/09/2016