Pārlekt uz galveno saturu

Latvijas akreditētie ārvalstu vēstnieki viesojas LLU

23. septembrī LLU viesojās Latvijas akreditētie ārvalstu rezidējošie un nerezidējošie vēstnieki. Vizīte notika ikgadējā reģionālā brauciena laikā, lai sniegtu ieskatu Latvijas reģiona ekonomiskās sadarbības un investīciju piesaistes potenciālā, kā arī ļaujot iepazīt Zemgales reģiona kultūrvēsturi.

Brauciena laikā vēstniekiem bija iespēja apmeklēt Jelgavu un tikties ar pilsētas domes priekšsēdētāju Andri Rāviņu un LLU rektori Irinu Pilveri Jelgavas pilī, kā arī iepazīt LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultāti. I. Pilvere vēstniekus iepazīstināja ar LLU darbības virzieniem, informēja par studiju iespējām ārvalstniekiem un zinātniskās pētniecības piedāvājumu. Vizītes laikā vairāku Rietumeiropas valstu vēstnieki izteica vēlmi veidot sadarbību ar LLU.

Kā informē Ārlietu ministrija, vēstnieki arī viesojās Svētās Trīsvienības baznīcas tornī, lai aplūkotu ekspozīciju par Zemgales novada vēsturi, un tālāk devās uz Dobeli. Dobelē savukārt vēstnieki tikās ar Dobeles novada domes priekšsēdētāju Andreju Spridzānu, viesojās uzņēmumā SIA “Baltic Candles” un lauksaimnieciskās ražošanas uzņēmumā AS “Agrofirma Tērvete” un apskatīja VAS “Latvijas Valsts meži” Dabas parku Tērvetes novadā.

Pievienots 23/09/2016