Pārlekt uz galveno saturu

Azemitologa svētkos triumfē Tehniskā fakultāte

Attēla autors: A. Lapa

3. oktobrī LLU Jelgavas pils pagalmā jau 49. reizi norisinājās tradicionālie un senākie universitātes svētki - Azemitologs. Jelgavas pils pagalmā pulcējās visi astoņu fakultāšu pirmkursnieki, lai rādītu sagatavotos mājas darbus un studentiskā garā apliecinātu savu piederību lielajai LLU saimei.

Šogad katras fakultātes pirmkursniekiem bija jāsagatavo teatrāls uzdevums – priekšnesums ar moto “Kas cenšas, tas sasniedz...”. Studentu radošā doma bija lidojusi tālu, sākot no pasakas cienīga sižeta par rāceni attēlošanas līdz pat RAIL Baltica būvniecībai un Rio Olimpiskajām spēlēm.

Kopīgā cīņā par Azemitologa Lielās balvas ieguvējiem kļuva Tehniskās fakultātes pirmkursnieki ar pašbūvētu kombainu, bet Mazā balva aizceļoja pie Pārtikas tehnoloģijas fakultātes pirmkursniekiem, kuri savai dekānei bija izgatavojuši karalisku galvas rotu. Simpātiju balvas saņēma arī citu fakultāšu komandas: Jelgavas domes simpātiju balva aizceļoja uz Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultāti, SIA “Amazone” simpātijas ieguva Lauksaimniecības un Tehniskās fakultātes komandas un Jauno Zemnieku klubu aizkustināja Meža fakultātes studentu neatlaidība.

Savukārt studentu korporācijas “Fraternitas Imantica”, “Ventonia” un “Varavīksne” savu ceļojošu balvu pasniedza Tehniskajai fakultātei, kas arī ieguva Azemitologa balvu. Meža fakultātes studentu biedrības "Šalkone” balva nokļuva Vides un būvzinātņu fakultātes īpašumā, taču Studējošo pašpārvaldes simpātijas ieguva Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultāte.

Lai apliecinātu savu piederību LLU studentu saimei, svētku noslēgumā pirmkursnieki veica svinīgu solījumu Azemitologam vienmēr cienīt savu Alma Mater un būt godīgiem un centīgiem studiju procesā.

Priekšnesumus ir iespējams apskatīt šeit: | YOUTUBE https://goo.gl/Oo2tjk

Pievienots 03/10/2016