Pārlekt uz galveno saturu

Kolumbijas vēstniece ir ieinteresēta sadarbībā ar LLU

Attēla autors: No LLU arhīva

LLU rektore Irina Pilvere 4. oktobrī tikās ar Kolumbijas vēstnieci Polijā Viktoriju Gonzalesu (Victoria Gonzalez), lai iepazīstinātu ar universitātē īstenotajiem studiju virzieniem, pētniecības aktivitātēm un diskutētu par Kolumbijas studentu ieinteresētību studijām Latvijā un vēstniecības iespējām LLU popularizēšanā.

Jelgavas pilī vēstniece un viņu pavadošā delegācija iepazinās ar LLU studiju piedāvājumu, tam paredzētu infrastruktūru un zinātnes sasniegumiem. Tāpat tika prezentētas iespējas ārvalstu studentiem - gan pilna laika studiju izvēlē, gan īslaicīgu studiju kursu apguvē.

Īpašu interesi Kolumbijas vēstniece izrādīja par LLU Mūžizglītības centra organizēto Vasaras skolu ārvalstu studentiem, tādēļ plānots veidot kopīgu projektu – vasaras skolu Kolumbijas studentiem. Vasaras skolas tematika būs saistīta ar meža ainavu un tā izmantošanu, kas ir interesējoša arī kolumbiešiem. Līdz ar to tikšanās laikā sarunās tika akcentēta ciešāka sadarbība ar Meža fakultāti un turpmākā vēstniecības un universitātes rīcība. Vēstniece interesējās arī par Lauksaimniecības fakultāti. "Kolumbijā ir daudz neizmantotas, ražīgas zemes, kuru nepieciešams apgūt. Gribam mācīties no LLU labo praksi, gūt lielāku pieredzi lauksaimniecībā un meža nozarē,” uzsvēra vēstniece.

Vizītes noslēgumā vēstniecības delegācija devās ekskursijā uz LLU muzeju un iepazinās ar Jelgavas pils vēsturi.

Pievienots 04/10/2016