Pārlekt uz galveno saturu

LLU noslēdz saprašanās memorandu ar universitāti no Korejas

3. oktobrī LLU viesojās Čonbukas Nacionālās universitātes pārstāvji (Koreja), lai iepazītos ar universitāti un noslēgtu saprašanās memorandu, kas turpmāk veicinās ciešākas sadarbības attīstību  starp abām universitātēm.

Čonbukas Nacionālā universitāte ir specializējusies līdzīgu studiju virzienu īstenošanā un izteikusi gatavību ciešākai sadarbībai ar LLU, lai nodrošinātu studentu, mācībspēku, zinātnieku un darbinieku apmaiņu, realizētu kopīgus pētniecības projektus un akadēmiskās tikšanās.

LLU ieradās profesori Myeong-Sook Yoon un Kwang-Min Cho un Starptautiskās sadarbības centra koordinators Yong-Woo Cho. Tikšanās laikā viesi izrādīja īpašu interesi par Lauksaimniecības fakultāti un tajā īstenotajām studijām, kur uzsvars likts uz Korejas valdības finansēto stipendiju programmu ārvalstu apmaiņas  studentiem un arī pilna laika maģistrantiem un doktorantiem lauksaimniecības nozarē.

Saprašanās memorandu starp abām universitātēm septembra beigās jau bija parakstījis Čonbukas Nacionālās universitātes prezidents, bet 3. oktobrī to parakstīja arī LLU rektore Irina Pilvere, tādējādi apstiprinot tā stāšanos spēkā.

Par sadarbības iespējām ar Čonbukas Nacionālo universitāti lūgums interesēties LLU Starptautiskās sadarbības centrā.

Pievienots 04/10/2016