Pārlekt uz galveno saturu

Skolotāji seminārā meklē atbildes par laimīgas dzīves priekšnosacījumiem

Attēla autors: No LLU arhīva

Skolotāju dienas noskaņās, 6. oktobrī, LLU pedagogiem dāvināja iespēju apmeklēt semināru "Kas skolotājam pietrūkst laimīgai dzīvei?”. Pasākumā piedalījās ap 70 pedagogu no Jelgavas pilsētas, novada un Ozolniekiem.

Rūdolfs Blaumanis reiz ir teicis: "Kas pateikt var, ko par laimi sauc, tam viņa vēl nav dzimusi.” Taču neskatoties uz šo apgalvojumi, semināra vadītājs, LLU Tehniskās fakultātes Izglītības un mājsaimniecības institūta lektors Jānis Pāvulēns norādīja, ka laime ir emocionāls stāvoklis, kas atbilst vislielākajai apmierinātībai, dzīves pilnības sajūtai un apziņai, ka ir izdevies īstenot savu cilvēcisko aicinājumu. Turklāt laimes sajūta nav saistīta tikai ar materiālo nodrošinājumu un labklājību. "Laime rodas no sava potenciāla realizēšanas un spējas izjust laimi. Ja rodas sajūta, ka kaut kas trūkst laimīgai dzīvei, ir jāmeklē cēlonis – apkārtējo cilvēku atzinībā, prasmju trūkumā vai paša vēlmē darboties,” ir pārliecināts J. Pāvulēns.

Semināra noslēgumā lektors aicināja ikvienu novērtēt pozitīvo sevī, savās izjūtās un sniedza praktiskus padomus laimīgas dzīves veidošanā.

Pievienots 07/10/2016