Pārlekt uz galveno saturu

“Zemgale/LLU” bez Vilkoita pieveic “Pārdaugava”

Attēla autors: No LLU arhīva

2016. gada 08. oktobrī Volvo ledus hallē tika aizvadīta Latvijas hokeja Virslīgas čempionāta spēle starp HK “Zemgale/LLU” un HK “Pārdaugava”. Neskatoties uz to, ka jelgavnieku rindās nespēlēja komandas kapteinis Raimonds Vilkoits, komanda spēja sakaut HK “Pārdaugava” jauniešus ar rezultātu 12:3.

Lielākais pārbaudījums priekš jelgavniekiem notikušajā spēlē bija nevis pretinieks, bet gan notikumi pašu sastāvā. HK “Zemgale/LLU” sastāvu atstāja komandas kapteinis un līderis Raimonds Vilkoits, tāpēc puišiem svarīgākais bija pierādīt sev, ka spēj uzņemties spēli uz saviem pleciem. Trešdaļas sākums nebija īpaši patīkams, jo HK “Pārdaugava” atklāja spēles rezultātu ceturtā minūtē, bet jau pēc divām minūtēm HK “Zemgale/LLU” spēlētāji atguva pārliecību un uzsāka spēlēt totālo hokeju, gūstot pirmajā trešdaļā četras ripas.

Atlikušajās divās trešdaļās HK “Zemgale/LLU” turpināja apstiprināt savu pārākumu, gūstot vēl astoņas ripas uz kurām HK “Pārdaugava” atbildēja ar diviem rezultatīviem uzbrukumiem. Ja sezonas sākumā visrezultatīvākā bija komandas pirmā maiņa, tad šoreiz vārtu gūšana teicami padevās otrai un trešajai maiņai. Īpaši var atzīmēt aizsargu Raimondu Upenieku, kurš šajā spēlē guva trīs vārtus un izdarīja vienu rezultatīvo piespēli, kļūstot par rezultatīvāko komandas aizsargu un ieņemot ceturto vietu starp labākiem aizsargiem Virslīgā. Tāpēc arī nebija pārsteigums, ka viņš tika atzīts par spēles labāko spēlētāju jelgavnieku sastāvā.

Par rezultatīvāko uzbrucēju ar diviem gūtiem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm kļuva Niklāvs Birovs, bet ar trīs gūtiem vārtiem atzīmējās Kristaps Millers. Kopumā visa komanda nospēlēja labi un rezultatīvi, liekot saprast, ka spēs par sevi pastāvēt neskatoties uz Raimonda Vilkoita aiziešanu. Noteikti nākotnē sevi parādīs uzbrucējs Jānis Bērziņš, kurš aizvadīja pirmo spēli pēc traumas sadziedēšanas, ka arī savu spēles prasmi atklās Valentīns Feoktistovs, kurš tika paņemts, lai aizvietotu Vilkoitu. Tuvākā laikā komandu papildinās vēl viens lielisks uzbrucējs un sezona nebūs garlaicīga.

 

Pievienots 09/10/2016