Pārlekt uz galveno saturu

Starptautiskā videokonferencē diskutē par reģionālo attīstību

Attēla autors: No LLU arhīva

4. novembrī Latvijas Lauksaimniecības universitāte sadarbībā ar Varšavas Dzīvības zinātņu universitāti (Polija) organizēja 2. staptautisko zinātnisko videokonferenci “Trends in Regional Development in the EU Countries 2016”.

Konferencē tika nolasīti referāti par tādām tēmām kā zināšanu balstītas ekonomikas loma pašvaldību attīstībā, viedas specializācijas stratēģijas iespējas Polijā un Latvijas reģionos, vietējo kopienu ietekme uzņēmējdarbības veicināšanā, pārtikas tirgus iespējas un izaicinājumi, vietējo pašvaldību sadarbība nozīme un inovāciju finansiālie aspekti.

Videokonferences dalībnieki atzinīgi novērtēja informāciju komunikāciju tehnoloģiju aktīvāku un intensīvāku izmantošanu konferenču organizēšanā, norādot, ka diskusijas ar kolēģiem citās valstīs ir nozīmīga pētījumu sastāvdaļa.

Konferencē piedalījās vairāk kā 40 dalībnieku no Latvijas, Polijas un Turcijas. Nolasīti tika 19 referāti un izstādīts 21 stenda referāts.

Videokonference tika organizēta valsts pētījumu programmas EKOSOC-LV foruma “Gudra izaugsme. Izaicinājumi un risinājumi” ietvaros. Foruma mērķis bija publiskot Latvijai nozīmīgus un aktuālus zinātnisku starpdisciplināru valsts pētījumu programmas EKOSOC-LV pētījumu rezultātus, kā arī sekmēt diskusiju par iegūtajiem rezultātiem, padziļināt sabiedrības izpratni par zinātnes nozīmīgumu un veicināt zinātnes un citu sabiedrības dzīves sektoru produktīvu mijiedarbību nākotnē.

Pievienots 10/11/2016