Pārlekt uz galveno saturu

Eksperti no EAEVE pozitīvi novērtē Vererinārmedicīnas fakultāti

Attēla autors: No LLU arhīva

EAEVE (EUROPEAN ASSOCIATION OF ESTABLISHMENTS FOR VETERINARY EDUCATION) ekspertu komanda VMF darbojās no 7.-11. novembrim. Vizītes mērķis bija pārbaudīt LLU VMF realizētās II līmeņa profesionālās studiju programmas  "Veterinārmedicīna" atbilstību ES regulai 2005/36 EK par reglamentētajām profesijām.

Tika analizēts studiju programmas saturs, plānojums, apskatīta un novērtēta infrastruktūra - laboratorijas, klīnikas, MPS "Vecauce" veterinārais bloks, kā arī ārējās prakšu vietas. Tika organizētas tikšanās ar mācībspēkiem, atbalsta personālu, studentiem, darba devējiem un absolventiem. Īpašu vērību eksperti pievērsa klīnisko gadījumu (pacientu) skaitam, to uzskaites sistēmai, un izmantošanas veidam studiju procesā,  mācību veterinārajā klīnikā. Eksperti analizēja arī ganāmpulka vizīšu un mobilās klīnikas darbu. Liela uzmanība tika veltīta biodrošības normu ievērošanas procesam fakultātē, kā arī studentu darba drošībai.

Piektdien, noslēdzoties vizītei, ekspertu komanda nāca klajā ar priekšziņojumu par konstatēto veterinārmedicīnas studiju programmā un saviem secinājumiem. Kopumā eksperti pozitīvi novērtēja fakultātē paveikto - uzteica labo infrastruktūru, darba organizāciju un biodrošības normu ievērošanu.  Eksperti īpaši uzteica fakultātes kolektīva entuziasmu, degsmi un paveikto daudzu gadu garumā, neskatoties uz pārslodzi, samērā zemo atalgojumu, zemo finansējumu studijām un it īpaši zinātnei.

Kopējais ekspertu secinājums bija ieteikt  ECOVE (European   Committee on Veterinary  Education) atzīt LLU Veterinārmedicīnas fakultāti un tajā realizēto studiju programmu kā atbilstošu Eiropas regulai, tādējādi garantējot teicamu veterinārārstu sagatavošanu, kas ir konkurētspējīgi pasaules darba tirgū. ECOVE lēmums gaidāms 2017. gada pirmajā pusē.

Šāda starptautiska veterinārmedicīnas studiju programmu novērtēšana ir plaši pazīstama prakse kopš pagājušā gadsimta 90-tiem gadiem gan Rietumeiropā, gan ASV. LLU VMF tas ir nozīmīgs solis studiju procesa izcilības un internacionalizācijas virzienā. Fakultāte saņēmusi daudzus vērtīgus padomus no ekspertiem studiju procesa uzlabošanai, kas tuvākajā laikā tiks ieviesti dzīvē.

VMF pateicas visiem, kas bija iesaistīti pašnovērtējuma ziņojuma un vizītes sagatavošanā, kā arī pašas vizītes norisē.

"Tempora mutantur, et nos mutamur in illis"

Pievienots 14/11/2016