Pārlekt uz galveno saturu

Lepojamies! LLU darbiniekiem un mācībspēkiem piešķirti ZM apbalvojumi

Attēla autors: No LLU arhīva

Ceturtdien, 17. novembrī, valsts proklomēšanas 98. gadadienas priekšavkarā, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs apbalvoja nozares pārstāvjus – lauksaimniekus, speciālistus, zinātniekus, mācībspēkus un valsts pārvaldes darbiniekus par sasniegumiem lauksaimniecībā, meža nozarē un zivsaimniecībā, pasniedzot Ministru kabineta (MK) Atzinības rakstu, Zemkopības ministrijas (ZM) augstāko apbalvojumu – medaļu “Par centību”, ZM Atzinības rakstu un Zivju fonda Atzinības rakstu.

Šogad medaļu „Par centību” piešķīra četriem Latvijas Lauksaimniecības universitātes mācībspēkiem un zinātniekiem – LLU Veterinārmedicīnas fakultātes dekānam, asoc. profesoram Dr. med. vet. Ilmāram Dūrītim par ieguldījumu veterinārmedicīnas zinātnes attīstībā un jauno speciālistu sagatavošanā, LLU  Resursu uzskaites centra galvenā grāmatveža vietniecei Inai Antonovai par ilggadēju un godprātīgu darbu LLU,  LLU Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes prodekānei, profesorei Dr. oec. Ainai Dobelei par ieguldījumu lauksaimniecības nozares attīstībā, aktīvu akdēmisko, sabiedrisko un zinātnisko darbību, kā arī LLU Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes Finanšu un grāmatvedības institūta direktorei, profesorei Dr. oec. Ingrīdai Jakušonokai par ilgadēju, radošu akadēmisko un zinātnisko darbību un izcilu devumu jauno speciālistu sagatavošanā.

Savukārt ZM Atzinības raksts tika pasniegts par jaunu tehnoloģiju ieviešanu, radošu un organizatorisku ieguldījumu nozīmīgos pasākumos un apzinīgi pildītiem amata pienākumiem, ko šogad saņēmuši četri LLU mācībspēki un zinātnieki - LLU Vides un būvzinātņu fakultātes Ainavu arhitektūras un plānošanas katedras profesorei Dr. arch. Aijai Ziemeļniecei un LLU Vides un būvzinātņu fakultātes Būvkonstrukciju katedras asociētajam profesoram Dr. sc. ing. Jānim Kreilim par ilgadēju, radošu akadēmisko un zinātnisko darbību un izcilu devumu jauno speciālistu sagatavošanā,  LLU Fundamentālās bibliotēkas direktorei Mg. sc. soc. Ilonai Dobelniecei par radošu darbu un nozīmīgu ieguldījumu LLU Fundamentālās bibliotēkas attīstībā,  kā arī LLU Mācību saimniecības “Pēterlauki” direktoram Mr. agr. Merabam Katamadzem par ieguldījumu mācību bāzes attīstībā, pilnveidē un jauno speciālistu izglītošanā.

Pievienots 17/11/2016