Pārlekt uz galveno saturu

Studenti ieskandina svētkus ar dejām un dziesmām

Attēla autors: No LLU arhīva

Par godu Starptautiskai Studentu dienai un Latvijas Republikas proklamēšanas 98. gadadienai, 15. novembrī LLU Aulā svētkus ieskandināja LLU amatiermākslas kolektīvi, aicinot visus uz svētku koncertu "Lai bij’ vārdi, kam bij vārdi - Man pašam stipri vārdi". Visā pasaulē 17. novembrī tiek atzīmēta Starptautiskā Studentu diena, kura saistīta ar traģiskiem notikumiem Otrā pasaules kara laikā, kad Čehijā tika vardarbīgi apspiestas studentu demonstrācijas.

Koncertā visus klātesošos iepriecināja LLU amatierkolektīvi – TDA “Kalve,” VPDK “Kalve” un JDK “Skalbe,” kuri raitā dejas solī iekustināja publiku, LLU sieviešu koris “Liepa” un vīru koris ”Ozols” ieskandināja Aulu ar latviešu dziesmām, savukārt Studentu teātris amizanti apspēlēja cilvēku īpašības. Visiem klātesošajiem otrdienas vakarā bija iespēja baudīt skaistu, patriotisku un tautisku svētku koncertu, pateicoties amatierkolektīvu vadītāju ieguldītajam darbam, kas ar savu neizsīkstošo gribasspēku palīdzēja piepildīt LLU namu ar dejām, dziesmām un stipriem vārdiem, kas bieži vien ikdienas steigā tiek piemirsts.

LLU rektore Irina Pilvere svētku noskaņās uzrunāja visus klātesošos: “Novembris ir mēnesis, kad lauku darbi padarīti un ir pienācis drēgnais rudens laiks, bet līdz ar rudens iestāšanos tuvojas valstij nozīmīgi svētki. Šis ir laiks, kad visi varam dalīties deju solī, dziesmu skaņās un vairot prieku gan mūsu universitātē, gan ģimenē. Svētku laiks ir brīdis, kad ikviens pilsonis var pārdomāt, cik svarīgi mēs esam valstij un cik svarīga tā ir mums.”

LLU vārdā liels paldies – TDA “Kalve” vadītājai Guntai Skujai, JDK “Skalbe” vadītājai Lienei Liniņai, Studentu teātra vadītājai Astrai Kacenai, sieviešu kora “Liepa” vadītājai Intai Zakenfeldei, vīru kora “Ozols” vadītājam Gunti Galiņam, VPDK “Kalve” vadītājam Laurim Galejam, Anitai Prūsei, kas palīdzēja svētku tapšanā, kā arī visiem pārējiem, kas aktīvi piedalījās svētku organizēšanā un norisē.

Svētku pasākumi noslēgsies ar kulmināciju 18. novembrī, kad LLU Studējošo pašpārvalde aicina piedalīties Jelgavā organizētajos valsts jubilejas pasākumos un kopīgi ar citiem jelgavniekiem veidot ugunszīmes no svecītēm Hercoga Jēkaba laukumā. Šogad LLU studenti veidos Saules zīmi, kas simbolizē gaismu, veselību un spēku. Pēc tam visi aicināti vērot svētku uguņošanu.

Godināsim pagātnes varoņus un atcerēsimies, ka visus lielos darbus veido mazi, nozīmīgi ikdienas darbi, kurus veic ikviens no mums! Saules mūžu Latvijai.

Pievienots 17/11/2016