Pārlekt uz galveno saturu

Studentu un jauno pētnieku zinātnisko darbu konkurss "Dauderu namam - 120"

Attēla autors: No LLU arhīva

Latvijas Nacionālā vēstures muzeja (LNVM) Dauderu nodaļas krājuma kodolu veido latviešu kultūras mecenāta un kolekcionāra Gaida Graudiņa kolekcija. G. Graudiņš ir piešķīris muzejam līdzekļus, lai sekmētu skolēnu, studentu un jauno pētnieku interesi un zināšanas par Latvijas vēsturi un tās pētniecību.  Konkurss ir atklāts, tajā var piedalīties jebkurš Latvijas bakalaura vai maģistra studiju programmas students, kā arī jaunie pētnieki, kuri bakalaura vai maģistra darbus ir aizstāvējuši ne agrāk kā pirms 5 gadiem. 

2015. gadā sekmīgi tika realizēts skolēnu pētniecisko darbu konkurss „Sasniegumi saimniecībā, sabiedrībā, zinātnē, kultūrā un sportā manā novadā/pilsētā Latvijas Republikas laikā (1918.-1940.)”. Šogad tiek rīkots studentu un jauno pētnieku zinātnisko darbu konkurss "Dauderu namam - 120." Konkursa trīs labāko darbu autori saņems autoratlīdzības (autoratlīdzību fonds: 2000 EUR) un iespēju piedalīties un prezentēt savu pētījumu konferencē "Dauderu namam - 120", kas notiks 2017. gada septembrī LNVM Dauderu nodaļā.

Konkursā ir pieejamas dažādas pētnieciskās apakštēmas, kuras var pētīt un analizēt ikviens konkursa dalībnieks. Šogad tiek piedāvātas sešas apakštēmas - Sarkandaugavas saimnieciskā vēsture, Sarkandaugavas sociālā vēsture, Sarkandaugava kultūrvēsturiskā kontekstā, Dauderu nama vēsture, Kārlis Ulmanis Sarkandaugavā, kā arī Muzeoloģija: mazo muzeju iespējas un izaicinājumi.

Konkursa mērķi ir veicināt studentu interesi par Latvijas vēsturi un tās izpēti, padziļināt studentu zināšanas par Latvijas vēsturi, tai skaitā par Sarkandaugavu kā Rīgas apkaimi, tās iedzīvotājiem, kā arī Dauderu namu, pilnveidot studentu prasmi strādāt ar vēstures avotiem un zinātnisko literatūru, pilnveidot studentos prasmi izvērtēt vēstures notikumus, balstoties uz iegūtajām zināšanām, veicināt iepriekš nepublicētu vēstures avotu izpēti, sekmēt interesi par Sarkandaugavu kā Rīgas apkaimi, kā arī gūt padziļinātas zināšanas un precizējumus, gatavojot Dauderu nama jauno ekspozīciju, tā dodot iespēju Konkursa uzvarētājiem ar saviem pētījumiem iekļauties ekspozīcijas veidošanas procesā.

Līdz 2017. gada 31. martam jāiesniedz savi pētnieciskie darbi konkursa organizatoriem. Darbi konkursam iesniedzami elektroniski pa e-pastu muzejs@lnvm.lv vai pa pastu (adrese: Latvijas Nacionālais vēstures muzejs, Lāčplēša iela 106/108, Rīga, LV-1003, pasta zīmogs: 27.03.2017.), vai nogādājot personīgi Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā (darba dienās no plkst. 9:00 līdz 17:00).

Pieteikuma anketa konkursam.

Kontaktpersona:

Latvijas Nacionālā vēstures muzeja Dauderu nodaļas vadītāja

Olga Miheloviča

E-pasts: dauderi@lnvm.lv

Tālrunis: 67392229

Pielikums Izmērs
Studentu konkursa nolikums 167.16 KB
Pieteikuma anketa konkursam 204.32 KB
Pievienots 21/11/2016